-- OGLAŠEVANJE --

Ste že dobili poziv KSP Hrastnik?

-- OGLAŠEVANJE --

Samostojni podjetniki iz Hrastnika, ki (še) niso uporabniki komunalnih storitev, so pred dnevi prejeli vabilo, da se dogovorijo za sestanek z direktorico KSP.

Okoli 40 naslovov se je pojavilo na spletni strani občine Hrastnik, ki v evidencah komunale niso zavedeni kot uporabniki, zato se je direktorica KSP Hrastnik Nives Venko odločila, da jim pošlje prošnjo naj jo pokličejo oz. se najavijo k njej na sestanek.

Da poenostavimo – samostojni podjetniki, ki imajo pisarne, lokale na naslovu, kjer so prijavljeni, naj bi plačevali tudi komunalne storitve, pravi Venkotova. A zakonodaja je tukaj preluknjana ali pa je sploh ni, torej se podjetniki v resnici niso dolžni odzvati na njen poziv ali pisati izjave.

Vseeno pa direktorica prosi, da se nanjo obrnejo vsi, ki so sporočila prejeli in se dogovorijo vsaj za minimalen odvoz smeti (120 l), kar stane 5,74 evrov z vključenim davkom ali pa pošljejo izjavo, da se na omenjenem naslovu ne opravlja storitev, ampak zgolj terensko delo podjetnika in se na dotičnem naslovu prav tako ne opravljajo administrativna, finančna ali kakšna druga opravila za podjetje.

Torej dobra volja podjetnika je tista, ki bo vplivala na odziv na povabilo. Nam je pa direktorica zatrdila, da poleg smeti zaenkrat podjetnikom ne bo treba plačevati nobenih drugih dajatev in tudi, da bo izjave podjetnikov na terenu zgolj shranila med evidence. Ali vas bodo s podpisano izjavo še nekoč ‘držali za besedo’ kakšni inšpektorji, pa ni mogoče predvideti.

Se še spomnite, ko so vsa hrastniška gospodinjstva namesto ene prejela kar 2 položnici?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --