Stara cisterna v pokoj, novo vozilo še letos

0
137

Občina Hrastnik je objavila razpis za ponudnika gasilskega vozila AC 35/60. Prihodnje leto, ko praznujejo 130 let obstoja, se bodo že peljali z novim gasilskim tovornjakom.

Ponudbe na občini zbirajo do konca prihodnjega tedna, ko bodo izvedli javno odpiranje.

slavko draksler hrastnik gasilciTudi za dobavo vode v višja nadstropja

Hrastniški gasilci upajo, da bo podvozje dobavljeno že letos, nadgradnja pa naj bi bila izvedena prihodnje leto. Junija, ko bodo izvedli praznovanja ob visokem jubileju, se bodo že pripeljali z novim vozilom, je za ZON.si povedal Slavko Draksler iz hrastniške gasilske zveze.

arhivska fotografija
arhivska fotografija

Gre za vozilo prvotno namenjeno gašenju požarov in oskrbi požarišč z gasilsko vodo, izvemo. Poleg tega bo vozilo, ki lahko prepelje kar 6000 litrov vode, namenjeno tudi oskrbi prebivalcev s pitno vodo ob izrednih dogodkih, ob suši ali okvari sistema. Gasilci tokrat izbirajo tovornjak z zmogljivo črpalko, ki bo šla z roko v roki tudi z novo gasilsko avtolestvijo, saj bo mogoča dobava vode tudi v višja nadstropja.

Zamenjava 35 let stare odslužene cisterne

Gasilsko društvo Hrastnik – mesto šteje 5 vozil, pri njih je parkirano tudi poveljniško vozilo. Po pridobitvi bodo številčno ostali na istem, pojasnjuje Draksler, saj bodo 35 let staro cisterno ali prodali ali podarili.

FOTO: Slavna avtolestev parkirana v Trbovljah

 

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here