-- OGLAŠEVANJE --

Ogorčeni zagorski navijač: “Stadion je prava sramota”

-- OGLAŠEVANJE --

“Vsak travnik v Zagorju je bolje vzdrževan, kot pa zagorski nogometni stadion. Trava je nepokošena in nepovaljana. Prava sramota, nad katero se zgraža vsaka ekipa, ki igra v Zagorju,” je ogorčen navijač Nogometnega kluba Zagorja, ki kljub slabim pogojem za igro, dosega dobre rezultate.

Ali upravljalec ‘škrtari’, sprašujejo navijači?

Foto: bralec

“Ne gre za ignorantski odnos, temveč se že kar nekaj časa ukvarjamo z različnimi postopki, ki bi izboljšali stanje glavnega igrišča, a izvedba sredi sezone in ob tako intenzivni obremenitvi samega igrišča ni bila mogoča,” v imenu Nogometnega kluba, ki je upravljalec igrišča na mestnem stadionu, in Zavoda za šport Zagorje, ki kadrovsko, izvedbeno in z opremo sodeluje pri upravljanju igrišča, odgovarjajo na občini Zagorje.

Na igrišču več kot 45 tekem in še treningi

Foto: NK Zagorje, tekma Zagorje – Bled

V zadnjih nekaj sezonah se je namreč število otrok, ki v Zagorju trenirajo nogomet skoraj podvojilo, kar je sicer odlična novica, a je to prispevalo k veliko večji obremenitvi infrastrukture, ki jo nogometni klub uporablja. Tako na občini pojasnjujejo: “Glavno igrišče je v slabšem stanju kar se tiče poraščenosti z naravno travo že leto in pol, letošnja huda suša je samo še pripomogla, da se v poletju travna ruša ni obrasla”.

Tudi naknadno deževje ni pripomoglo k obnovi trave, ker se je v tem času že začelo prvenstvo in so se igrale tudi prvenstvene in pokalne tekme. V jesenskem delu letošnje sezone, pravijo na občini, je bilo na glavnem igrišču odigranih več kot 45 tekem poleg rednih treningov:“Za primerjavo: povprečno igrišče normalno prenese do 20 ur obremenitev na teden, če ni dežja ali hude suše.”

Ukrepali bodo

Trenutni vremenski pogoji na igrišču, glede na to da jesenski del tekmovanja še ni zaključen, ne dopuščajo večjih posegov na igrišču, po zaključku jesenskega dela prvenstva pa so na igrišču načrtovana nekatera manjša sanacijska dela, do pričetka spomladanskega dela prvenstva pa tudi ponovna vzpostavitev pomožnega igrišča, ki bo poleg igrišča v Evroparku razbremenilo glavno igrišče in pripomoglo k njegovi obnovi ter izboljšavi.

Na zagorski občini so obljubili, da bo eden od ukrepov Zavoda za šport Zagorje v prihodnjem letu vzpostavitev namakalnega sistema na glavnem igrišču in tudi nekaj vegetacijskih postopkov za izboljšanje strukture igrišča ter same travne ruše.

Foto: NK Zagorje tekma Zagorje Bled

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Praznovanje trboveljskih potapljačev: Toni Mrak se pri 80 letih še vedno potaplja

Muhasta in nepredvidljiva Sava je zaradi svoje neraziskanosti izziv potapljačem. Veliki ljubitelj narave in povodnega sveta je DPD Trbovlje- Društvo za podvodne dejavnosti Trbovlje,...
-- OGLAŠEVANJE --