-- OGLAŠEVANJE --

Sredi Dola porušili hišo, pripravljajo prostor za …

Pred dvema letoma obljubljena rešitev je v teh dneh tudi realizirana. Občina je namreč 2022 kupila dve hiši -  eno v Hrastniku in eno na Dolu, prvo so porušili že davno, dolsko so zravnali s tlemi v teh dneh. 

-- OGLAŠEVANJE --

O odkupu in planih po rušitvi smo pred dvema letoma pisali TUKAJ. Zdaj so se spremembe začele dogajati na Dolu pri Hrastniku, kjer so v začetku tedna pripeljali stroje in pričeli z rušenjem v samem centru vasi. 

Odkup in nato rušenje hiše sta obvezi občine Hrastnik, da uredi prostor za gradnjo nove ceste, ki jo država Dolanom obljublja že najmanj desetletje. Rušitve ob cesti, v upanju, da se pričenja gradnja, smo napovedali že leta 2018. Se še spomnite teh obljub? TUKAJ.

@zon.si_zasavskenovice

Rušenje sredi Dol pri Hrastniku. Zakaj❓️ Izveste na www.zon.si🫣 #dolprihrastniku #hrastnik #zasavskenovice #zon #zasavje @Neža Šabanovič Grmše @marusamo4

♬ original sound – ZON.si

“Z namenom, da bo tukaj stala cesta smo odkupili hišo in jo porušili. Do konca tega leta bomo naredili vse, kar je na nas, da država ne bo imela izgovorov, da v letu 2025 ne bi pričeli z gradnjo ceste čez Dol,” odločno pove župan Marko Funkl, ki pričakuje, da bo gradnja ceste umeščena v državni proračun 2025.

Po njegovih informacijah je direkcija za ceste v zaključnih pogovorih z lastniki za odkupe zemljišč, ki so potrebni za samo gradnjo. Predvsem na področju nasproti pokopališča, kjer se cesta tako skrči, da se dve večji vozili ne moreta srečati in bo potrebno vozišče razširiti.

Obenem je zaključeno tudi projektiranje novega lokalnega odcepa ceste mimo šole in vrtca za nov priključek na državno cesto. “Tudi na tem delu pričenjamo pogovore z lastnikoma zemljišč in pridobitvijo gradbenega dovoljenja v jesenskih mesecih,” še pojasni Funkl.

Na mestu rušenja bo začasno parkirišče

Če bo država končno izpolnila obljube in zgradila primerno cesto čez Dol, kjer morajo tovornjaki zapeljati na pločnik in s tem na šolsko pot, da se lahko srečajo, bo jasno že v jesenskih mesecih, ko bodo predstavili nov proračun. Medtem pa bodo v centru Dola, na mestu porušene hiše uredili začasno makadamsko parkirišče.

SORODNI ČLANKI:

SITUACIJA: Takšna bo nova prometna ureditev na glavni cesti skozi Dol

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --