27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.siAktualnoSrčne mamice zbirajo za trboveljsko pediatrijo

Srčne mamice zbirajo za trboveljsko pediatrijo

Iris, Maša, Natalija, Nina, Ines in Anja so mamice, ki so se zbrale z najlepšim razlogom: “SRČNE MAMICE želimo narisati nasmeh na otroške obraze otrok, ki preživljajo dneve v bolnicah ali pa tiste, ki jim življenje ni naklonjeno.”

Lani so v Trbovljah zdravili več kot 950 otrok, vsaj petina je imela težave z dihali

Tokrat zbirajo sredstva za Pediatrično kliniko Trbovlje, kjer je predstojnica dr. Lili Mikecin predlagala pomoč pri nakupu pulznega oksimetra ter novega EKG aparata za otroke.

Srčne mamice so združile pred petimi leti in od takrat pomagale z igračami, knjigami in medicinskimi aparati na Pediatrični, Ortopedski in Očesni kliniki v Ljubljani, v Rehabilitacijskem centru Soča, na Pediatričnem oddelku UKC Maribor, v bolnici v Celju, bolnici v  Slovenj Gradcu, bolnici Franca Derganca, bolnici Brežice, bolnici Jesenice, EINTN Ljubljana, otroškem oddeleku v Jesenicah in  Pediatričnem oddelku SB Izola.

Oksimeter je aparat, ki meri saturacijo kisika v krvi, obenem pa meri tudi pulz. “Ta aparat je nujna pomoč za vse otroke, ki imajo težave z dihali in teh je v Zasavju veliko” pojasnjuje dr. Mikecinova. Lani so v Trbovljah zdravili več kot 950 otrok, vsaj petina je imela težave z dihali.

Električna aktivnost srca se snema z EKG aparatom. Kot pojasnjuje dr. Mikecinova je namenjen skupini težko bolnih otrok, ki trpijo za kronično boleznijo, ki se manifestira kot motnja srčnega ritma, obremenitev srca in podobno. “Naš aparat je star, tehnično zastarel in neprimeren za najmanjše otroke, ki jih zdravimo v porodnišnici in pediatričnem oddelku” še doda trboveljska zdravnica.

Denar zbirajo na FB dražbi

Kako pomagati? Dražiti lahko za izdelek, ki vam je všeč. Izklicna cena je napisana, vi pa najvišji dodate 0,5 evra ali 1 evro. Tisti, ki do 21.11. ponudi največ, bo izdelek ali storitev njegov/a. Dražbo si lahko ogledate TUKAJ: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1953146488032860&type=3

Oksimeter, morda še EKG

Okoli 600 evrov naj bi stal oksimeter dobre štiri tisočake pa EKG aparat. Srčna mamica Anja Žaberl se pogaja s ponudniki, da bi za primerne aparate, ki jih je predlagala glavna medicinska sestra Katja Macerl, dobili najboljšo možno ponudbo.

Srčne mamice

Tudi ZON.si podarja oglaševanje v vrednosti 450 evrov za zgolj 50 evrov! Svoj prispevek lahko dodate tudi vi!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X