-- OGLAŠEVANJE --

Spomnili so se rojaka

Trikratnemu Prešernovemu nagrajencu so se poklonili pred njegovim spomenikom v Zagorju.

-- OGLAŠEVANJE --

Eden najvidnejših slovenskih opernih pevcev in odličen igralec druge polovice 20. stoletja je bil Zagorjan – Ladko Korošec.

ladko korošec, weinberg hiša, (5)Ob rojstnem dnevu znamenitega rojaka Ladka Korošca so včeraj, 3. avgusta, predstavniki Fundacije Ladko Korošec položili cvetje pred njegovim spomenikom v Zagorju.

Korošec se je poslušalcem najbolj vtisnil v spomin po interpretacijah v Prodani nevesti, Seviljskem brivcu, Gorenjskem slavčku in še mnogih drugih. Poznali pa so ga daleč preko naših meja.

Leta 1949, 1959 in 1978 je Zagorjan prejel tudi Prešernovo nagrado ter leta 1988 Berrerovo nagrado. Napisal je tudi knjigo o svojih gostovanjih Na tista lepa pota.

Po priznanemu pevcu so poimenovali tudi Mešani pevski zbor Ladko Korošec iz Zagorja, ustanovili pa tudi fundacijo Ladko Korošec, ki, sodeč po Wikipediji, zbira in dopolnjuje dokumentacijo o življenju in delu opernega pevca Ladka Korošca, vzpostavlja fotografski, fonografski, video in drug arhiv ter izvaja kulturno umetniške programe.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zagorski taborniki že 40 let: “taborniki niso le društvo, je način življenja.”

Beno Omahne, ki je organizator dogodka pravi, da "taborniki niso le društvo, je način življenja." Ob 40. obletnici delovanja zagorskih tabornikov so se prireditve...
-- OGLAŠEVANJE --