-- OGLAŠEVANJE --

Šola ekspresno do prizidka

-- OGLAŠEVANJE --

Na Osnovni šoli Narodnega heroja Rajka Hrastnik bodo zgradili prizidek in tako že v prihodnjem šolskem letu pridobili dve dodatni učilnici. Z javnim naročilom, ki je odprto do 28. marca, občina Hrastnik že išče izvajalca.

Po besedah Roka Jenka iz občine Hrastnik bodo pogodbo z izvajalcem, če ne bo zapletov, podpisali predvidoma konec aprila, dela pa naj bi stekla nekaj dni zatem: “Rok za dokončanje prizidka je 15. julij, ko naj bi pridobili že tudi uporabno dovoljenje. Tako bo dovolj časa tudi za ureditev notranjosti učilnic, ki naj bi jih učenci in učitelji začeli uporabljati že v prihodnjem šolskem letu.” O ceni investicije v tej fazi oddaje ponudbe na občini še ne želijo govoriti, se bo pa financirala iz občinskega proračuna.

Pridobili skoraj 200 kvadratov

Za finalizacijo šolskega prostora in gradnjo 195 kvadratnih metrov prizidka so se odločili zaradi potreb in trenutnega povečanja števila učencev – prihodnje šolsko leto bo zaradi rekonstrukcije in novogradnje dolske šole obiskoval hrastniško šolo še del dolskih učencev.

Odstranili montažni objekt, zgradili prizidek

Med staro šolsko zgradbo OŠ NHR Hrastnik in delom nad kuhinjo je sedaj nepozidan pas oziroma je na njem postavljen pritličen montažni objekt. Ta montažni objekt bodo odstranili in zgradili prizidek ter ga navezali na obstoječo šolo. Obstoječi prostor nad kuhinjo bodo s predelnimi stenami razdelili na hodnik, dve učilnici in kabinet.

Projekt PZI je že izdelan, občina je pridobila gradbeno dovoljenje za prizidek in spremembo namembnosti prostora nad kuhinjo že leta 2011 – prostore so takrat predvideli za nikdar urejeno šolsko knjižnico.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Kakšna bo ‘nova’ dolska šola?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --