-- OGLAŠEVANJE --

Še korak bližje prenovi dolske šole

-- OGLAŠEVANJE --

Po vseh zapletih glede začetka prenove in rekonstrukcije podružnične osnovne šole na Dolu gre zdaj zares. Občina Hrastnik z javnim naročilom do 10. marca išče izvajalca del.

Prenova stavbe Osnovne šole heroja Rajka v Dolu pri Hrastniku in ureditev nove pritlične avle na zunanjem dvorišče med šolo in športno dvorano naj bi se začela med letošnjimi šolskimi počitnicami konec junija, zaključila pa konec junija 2018.

Investicijo pokrili tudi s krediti in evropskimi sredstvi

Za investicijo, vredno okoli 3,5 milijona evrov, se bo občina Hrastnik zadolžila, del sredstev pa bodo pridobili v okviru Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020. Prenovo ohranjenega zahodnega krila naj bi občina prijavila na razpis MZIP za energetsko sanacijo javnih stavb v lasti lokalnih skupnosti.

Za severni trakt, to je novi del šole, se predvideva rušitev objekta, razen glavnega stopnišča in novogradnja s pritlično betonsko etažo in pretežno leseno konstrukcijo ostalih nadstropij. Za glavni trakt, to je stari del, se predvideva rekonstrukcija pritličja, prvega in drugega nadstropja, tretje nadstropje in streha pa se odstranita in nadomestita v leseni konstrukciji.

Zahodni trakt, ki je solidno grajen del objekta, se bo ohranil in z manjšimi posegi statično saniral, nadgradnja iz 80. let se bo odstranila in nadomestila z novogradnjo. Severni trakt je bil v izhodišču namenjen stanovanjem in pomožnim prostorom in kot tak ni ustrezen za sodobne šolske prostore, zato  je zanj predvidena rušitev in novogradnja.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Kakšna bo ‘nova’ dolska šola?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --