-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Smetana slovenskega gospodarstva v Trbovljah – Poslušajo nas, a nas ne slišijo.

-- OGLAŠEVANJE --

Na nivoju države ni jasne slike, kako naj se razvija Zasavje, vsi problemi pa tečejo okoli infrastrukture, je prepričan predsednik slovenskega kluba podjetnikov (SBC) Joc Pečečnik, ki je danes skupaj z Juretom Knezom predstavil delovanje kluba, ob koncu dogodka pa so trije zasavski župani podpisali tudi pismo o nameri – s katerim so neformalno obljubili, da bodo sodelovali s klubom in lokalnimi podjetniki.

Joc Pečečnik, predsednik Kluba slovenskih podjetnikov

Pečečnik, ki je obiskal že več slovenskih krajev, opaža, da so težave povsod podobne, rešitev zanje pa močnejši regijski razvoj in decentralizacija. Kritičen je bil tudi do trenutne politike, Knez je celo prepričan, da odločevalci sicer poslušajo, »a nas ne slišijo.« Lahko bi celo prišlo tako daleč, da bi se izničilo marsikaj, kar se je ustvarjalo desetletja, opozarja.
Sicer pa kar se Zasavja tiče – smo vzorčen primer, je še nadaljeval v izjavi Jure Knez, direktor Dewesofta, saj lokalna politika izjemno sodeluje z gospodarstvom. Najmanjša regija je primer dobre prakse, ki bi se moral razširiti tudi drugje.

»Ključna stvar je, kako zadržati mlade. Geografska pozicija je pomembna, ni pa nujna za zadržanje mladih, kar dokazuje tudi Dewesoft. Naš cilj je načrtovan razvoj lokalnega okolja po državi in manj koncentrirane moči v Ljubljani,« je dejal Joc Pečečnik, predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov.

 

Podpis današnjega pisma o nameri med tremi župani – Švaganom, Funklom in Pozničem s Klubom slovenskih podjetnikov, ni nič kaj drugega kot formalizacija obljube, da bodo uspešno sodelovali še naprej.

Domačin Jure Knez je poudaril, da je v Zasavju problem enak kot drugod: »Dela je dovolj, dober kader pa je težko dobiti. V Zasavju je ogromno podjetnikov z dobrimi idejami in to nam daje moč za prihodnost.« Pomembno pa je tisto, kar ustvarja razliko. »Pri nas so to sistemi nagrajevanja, Katapult in diferenciacija,« je nadaljeval in spomnil na nastajajoče mesto akrobatov, ki bo imelo s 60 tisoč kvadratnimi metri površino treh nogometnih igrišč. »To mesto bo odprto za vse. To bo Disneyland za inženirje, kjer bodo lahko uresničili vse svoje ideje. Ponujalo bo 1000 delovnih mest. Mora pa takšno prostor ponujati vse, kar spada zraven, od možnosti za bivanje, kulture, izobraževanja, zdravstva. To ne velja samo za Zasavje, ampak za celotno državo, če želimo privabiti prodorne ljudi.«

Aplikacija, ki jo je ustvaril Hrastničan

Tomaž Logar, SBC

O konkretnih rezultatih, ki naj bi bili plod današnjega srečanja, ni bilo govora, obisk naj bi bil namenjen, kot je bilo oceniti, predvsem preslikavi stanja. Regija je klubu podjetnikov predstavila najbolj pereče probleme, ki so povezani s slabimi cestnimi in tudi železniškimi povezavami. Praktičen primer sodelovanja občine in kluba podjetnikov pa je navedel župan Hrastnika Marko Funkl, kjer so že uvedli aplikacijo Sion. Gre za aplikacijo, ki na enem mestu občanom ponudi vse informacije iz občine, enako pa naj bi bilo v vseh 212 občinah. Da je Hrastnik testna občina ne preseneča dejstvo, da je Sion v SBC nastal pod taktirko Hrastničana Tomaža Logarja.

Hrastničani z aplikacijo, preko katere boste lahko kontaktirali župana ali prejeli obvestilo o zapori ceste

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --