-- OGLAŠEVANJE --

Hrastničani z aplikacijo, preko katere boste lahko kontaktirali župana ali prejeli obvestilo o zapori ceste

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Hrastnik se je, kot že mnogo drugih občin, priključila v priročno mobilno aplikacijo SiON, ki je brezplačna in namenjena vsakemu in vsem. Na ta način želijo izboljšano, lažje in hitrejše obveščanje o dogajanju v Hrastniku.

Da je preprosta za uporabo in omogoča tudi povratno komunikacijo med občani ter županom in njegovimi sodelavci, nas podučijo na občini in dodajo: »Na voljo so ankete, prek katerih lahko vsak uporabnik izrazi svoje mnenje o določeni temi, ter oddaja predlogov in prijav. Občani lahko prek aplikacije obvestite občinsko upravo o poškodovani infrastrukturi, nasmetenih območjih, ljudeh v stiski, izgubljenih živalih …« Z aplikacijo je mogoče – namesto klicev na dežurne telefonske številke, oddati tekstovni opis, fotografijo in natančnejšo lokacijo dogodka.

Na pametni telefon uporabnikov prinaša naslednje uporabne vsebine:

– Uporabni kontakti: hiter dostop do občinskih in z občino povezanih kontaktov ter kontaktov podjetij in storitev, ki jih redno ali občasno potrebujete.

– Novice in druge aktualne objave: potisna obvestila o zaporah cest, pitni vodi, lokalnem utripu, dogodkih, slovesu občanov …

– Prireditve in dogodki: pregled športnih, zabavnih, kulturnih dogodkov in prireditev.

– Turistične znamenitosti: izleti in poti, kulinarika, prenočišča, promocijski video in druge turistične vsebine o občini.

– Razpisi in investicije: informacije o občinskih, državnih in evropskih razpisih ter financiranju.

Kot še pravijo na občini, pa lahko v aplikaciji Sion oddate ideje in predloge, kako izboljšati lokalno okolje. »Prav vsi si želimo, da bi bili župan in občinska uprava ves čas v neposrednem stiku z vsemi občankami in občani. Na ta način lahko skupaj oblikujemo rešitve, ki izboljšujejo življenje v našem lokalnem okolju. Moderna tehnologija, ki jo prinaša slovenska inovacija SiON, je zdaj dostopna vsem, ki živite in delate v naši občini ali pa ste kako drugače povezani z njo.«

V Sion aplikaciji najdete tudi druge zasavske občine oziroma njihove spletne strani prilagojene za mobilno uporabo.

Hrastnik bo imel tudi podžupana in podžupanjo. Tokrat prvič bosta to …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --