-- OGLAŠEVANJE --

Še par metrov asfalta in 8 kilometrska kolesarka bo povezana – kdo bo pokril milijonsko podražitev?

-- OGLAŠEVANJE --

Gradbena dela so v zaključni točki, le še nekaj sto metrov asfaltiranja bo potrebnih, da bo povezana celotna trasa skozi Zagorje in vse do Izlak. Večji problem kot gradbena dela pa so podražitve in nepričakovana dela.

Pogodba z izvajalcem je bila podpisana pred dvigom vseh cen v gradbeništvu, pojasnjuje zagorski župan Matjaž Švagan, povrh vsega so k manjkajočemu skoraj milijonu evrov prispevala še dodatna dela, ki jih sprva niso planirali. Ker gre za projekt državnega pomena, je prepričan prvi Zagorjan, bo razliko v ceni krila država.

Investicija, ki ji manjka le še kakšen odsek asfalta, se usmerja v zaključna varovalna dela ob trasi. Zaključili naj bi v prihodnjem mesecu, oktobra pa pričakujejo uporabno dovoljenje.

Podražili sta se obe kolesarski in obrtna cona

Podražitve pa niso le zagorska težava. »Vse tri lokalne skupnosti smo glede na ostanek finančnih sredstev iz prejšnje perspektive, podali svoje zahtevke. S podražitvami se soočamo tako v Trbovljah, Hrastniku in Zagorju,« še v imenu sosedov poudari Švagan.

Zasavske občine so v preteklem Dogovoru za razvoj regij, med projekti vključile tudi slaba 2 milijona evrov, ki bi jih namenili pri delih za izgradnjo mostu čez Savo v Hrastniku. Ta bi oznanil tudi začetek gradnje ceste Hrastnik – Zidani Most. A pričetek gradnje ceste je bil državna obljuba s figo v žepu in Zasavci so se, po zadnji informacijah uspeli izboriti šele za rezerviranih 400.000 evrov v prihodnjem letu potrebnih za pripravo dokumentacije za omenjeno cesto. Nekaj manj kot 2 milijona evrov tri zasavske občine pričakujejo pri dokončanju svojih projektov, kjer so jim zagodle podražitve. Zagorje in Trbovlje bi to unovčila pri kolesarskih stezah, Hrastnik za obrtno cono steklarne in kemične.

Zagorska kolesarka: Trikrat polovična zapora, izogibajo se popolnem zaprtju ceste

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --