5.8 C
Trbovlje
sreda, 7. decembra 2022
ZON.siAktualnoŠe naslednjih 5 let bo za kulturo v Zagorju skrbela Cestnikova

Še naslednjih 5 let bo za kulturo v Zagorju skrbela Cestnikova

Nov mandat Karmen Cestnik kot direktorice Kulturnega centra Delavski dom Zagorje pričenja po podpisu pogodbe. Kot edina prijavljena na razpis je prejela pozitivno mnenje občinske komisije in tudi soglasno potrditev na občinskem svetu.

Cestnikova, ki bo nastopila svoj tretji mandat, pravi, da je osnovna usmeritev zagorskega javnega kulturnega zavoda aktivno delovanje na področju kulture v občini, kar pomeni prebivalcem Zagorja ponuditi in približati različne kulturne prireditve in ostale dejavnosti namenjene sprostitvi in umetniškem udejstvovanju.

V vizijo delovanja, ki jo je dosedanja direktorica ob prijavi na razpis oddala delodajalcu, je zapisala, da mora biti kulturni program pripravljen za čim širši spekter gledalcev. Ob tradicionalnih dogodkih predlaga še nove prireditve, te pa naj bodo splošne, profesionalne in neprofesionalne ter glasbene v različnih zvrsteh.

»V Zagorju bi lahko organizirali tudi Teden kulturnih dnevov, kjer bi k sodelovanju privabili osnovne in srednje šole,« je prepričana Cestnikova, saj bi na ta način kulturo približali mladim. Ideja vpisana v vizijo programa nove in dosedanje direktorice je tudi prireditev Dan ob Mediji ali Medijafest, ki bi se odvijala prav ob potoku Medija. Prireditve bi izvajali v Pristanu, godbeniki bi igrali ob godbenem domu, zvrstili bi se dogodki v parku, zaključek pa bi pripravili ob novi Glasbeni šoli. Poleg novih idej pa bi glede na program in vizijo zagorske direktorice, dobre vsebine, ki so se izvajale v vseh teh letih ohranjali in še dopolnjevali.

Brez megalomanskih projektov v korak s časom

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X