14.3 C
Trbovlje
sobota, 1. oktobra 2022
ZON.siAktualnoBrez megalomanskih projektov v korak s časom

Brez megalomanskih projektov v korak s časom

Mogočen dom, ki bo v kratkem času dočakal svojih plemenitih 60 let deluje pod taktirko nekdanje moderatorke in radijke Karmen Cestnik. Mnogi še danes prepoznajo njen glas, ki je več let odmeval na nacionalnih in lokalnih radijskih postajah. Tudi danes še prevzame moderatorstvo kakšne prireditve, sicer pa je njena najpomembnejša vloga vodenje zagorskega kulturnega centra, delavskega doma Zagorje.

V letošnjem letu je nastopila svoj drugi mandat “in vidite, da se pri nas zelo veliko dogaja, včasih kar malo preveč” v smehu pripomni. Prireditve so številka ena, poleg tega pa upravljajo tudi kisovški muzej ter Weinbergerjevo hišo, kjer domuje galerija Medija. Čeprav je bilo veliko narejenega, jih čaka še dolga pot, pravi Cestnikova. “Privabiti moramo nove obiskovalce v muzej, pripraviti dobre turistične ponudbe …”. Muzej je lani obiskalo že skoraj 3000 obiskovalcev, želijo pa si še več tujih turistov, ki jim bodo pokazali še kaj drugega – Valvazorjev grad, park Janeza Drnovška, okoliško naravo …

Poletni večeri so se izkazali za pravi hit

Poletni večeri na mestni ploščadi so se zadnji dve leti izkazali za hit, tudi letos jih bodo nadaljevali, ploščad pa bi radi uporabili tudi za razstavni prostor. Dogodkov je vsako leto več in vse bolj so obiskani zato Zagorjani razmišljajo o nakupu lastnega odra, da bi na ta račun izvedli še kakšno prireditev več. Obetajo se tudi stand up večeri, kakšen ples, nadaljuje direktorica.

Predstave so razprodane, prostor se najde še v gledaliških abonmajih. “Imamo zelo dobre obiskovalce in to ne le iz Zasavja, iz vse Slovenije prihajajo k nam” ponosno pripomni. Trend torej pelje k vse večjemu obisku njihovih prireditev, tudi na dogodkih za otroke. Otroškega abonmaja zaenkrat nimajo, so pa v Zagorju vsako leto vsaj tri ali štiri otroške predstave.

“Megalomanskih projektov nisem obljubljala, ko sem začela in jih tudi ne bom. Mislim pa, da smo kljub času kakršnem smo v Zagorje pripeljali dovolj pester program in izbor različnih dogodkov namenjenih širši publiki. To nam je uspelo zaradi posluha ustanoviteljice in pa tudi zaradi našega angažiranega sledenja sodobnim trendom v slovenskem kulturnem prostoru.”

Šest desetletij zagorskega kulturnega hrama

Dom, ki bo kmalu dočakal šest desetletij ostaja v svoji izvirni obliki. Zamenjano je bilo sicer stavbo pohištvo, vse ostalo pa je “originalno” in Zagorjanom v velik ponos. A kljub kvalitetni izvedbi pred leti, bodo danes določene stvari nujne obnove ali zamenjave, tudi ogrevalni sistem, ki je zelo potraten in nepraktičen. Tiste v prvih vrstah zebe, gledalcem na balkonu pa je prevroče. Cestnikova upa, da bi v tem letu končno zamenjali tudi odrsko tehniko, ki je zastarela. “Če želimo delati stvari, ki jih delamo zdaj, se bomo mogli modernizirati”. Takšna investicija za dvorano, ki sprejme skoraj 500 obiskovalcev je velika, se zaveda direktorica, ki upa, da bodo na občini lahko našli sredstva.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X