5.9 C
Trbovlje
nedelja, 9. maja 2021
ZON.siAktualnoŠe enkrat Zasavce zbudil potres

Še enkrat Zasavce zbudil potres

Potres 30. decembra 2020

Potres magnitude 4,9 v bližini Petrinje (Hrvaška)

V sredo, 30. decembra 2020, ob 6.15 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili močan potres v bližini Petrinje (Hrvaška), 150 km jugovzhodno od Ljubljane. Po preliminarnih podatkih EMSC je imel magnitudo 4,9.

Po prvih podatkih so potres čutili številni prebivalci Slovenije. Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa v Sloveniji ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Kot poročajo Hrvaški mediji, je bil to 38. potres v 49 urah. V Petrinji je z objektov odpadlo vse, kar se ni porušilo v prvih sunkih.

Pričakovati je še popotresnih sunkov, tudi močnejših od začetni, je z gotovostjo potrdila hrvaška seizmološka služba.

V Petrinji, kjer še lep čas ne bodo mirno spali, pa si želijo vsaj najnujnejše. Elektriko in vodo naj bi s pomočjo države poskusili urediti v naslednjih dneh.

Tudi jutranji potres smo čutili v Zasavju, mnogi opisujejo, da jih je močno tresenje prebudilo. Več stavb po Zasavju je razpokalo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...