-- OGLAŠEVANJE --

Šarec: “V Zasavju imamo odlična kandidata, ki sta zagotovilo, da se bo dolina še naprej razvijala in da v Ljubljani ne bo utišana!”

-- OGLAŠEVANJE --

Za stranko LMŠ je v predvolilnem času pomembno tudi Zasavje, zato so se z avtobusom Rešitve na poti ustavili v zasavskih koncih. Ujeli smo jih med postankom v Trbovljah, kjer smo o prioritetah za Zasavje povprašali kandidata Romana Kukoviča, ki zastopa Trbovlje in Hrastnik, in aktualnega poslanca LMŠ Rudija Medveda, ki kandidira v Zagorju. 

“Odzivi so dobri, povsod smo dobro sprejeti, tudi tukaj v Zasavju, kjer imamo dva odlična kandidata. Oba sta zagotovilo, da se bo dolina še naprej razvijala in da v Ljubljani ne bo utišana,” je dejal prvak stranke LMŠ Marjan Šarec. Poudaril je, da se je Medved v zadnjih štirih letih s svojim delom zelo izkazal, tako da ga ni treba posebej predstavljati, Roman Kukovič pa je po njegovem mnenju vsestranski publicist, nekdanji novinar, velik poznavalec Trbovelj in okolice, ker je veliko aktiven, pa ga ljudje tudi dobro poznajo. “Zagotovo se bo trudil za to dolino. To sta kandidata, ki nista rojena z zlato žlico, ampak sta v življenju že nekaj naredila in sta se morala za vsako stvar v življenju potruditi, tako kot vsi naši kandidati in kandidatke,” je še dejal Šarec. 

Kukovič stavi na sredstva za premogovne regije

Roman Kukovič kandidira za Trbovlje-Hrastnik

Kukovič je povedal, da se bo v primeru, če bo izvoljen, zavzemal predvsem za preboj nekdaj premogovne regije. “Program premogovnih regij, ki bo poskrbel za prestrukturiranje in ostale dejavnosti, je priložnost, ki je ne smemo zamuditi in Zasavje mora v tem smislu gledati naprej predvsem z vidika znanja,” je poudaril Kukovič, ki priložnost za Zasavje vidi v ustanavljanju novih univerz. “Če se bodo v Sloveniji ustanavljaje nove univerze, kot se govori, imamo tudi v Trbovljah priložnost, da bi imeli eno od fakultet, nenazadnje so Trbovlje poznane po najboljših dijakih, ki odhajajo na študij drugam ali v tujino,” je pojasnil svoje stališče.  

V tem pogledu se mu zdi pomembno tudi medgeneracijsko sodelovanje in predvsem priseljevanje mladih. “Treba bo poskrbeti za najemniška stanovanja za mlade. Sploh če bomo imeli fakultete, se bo trend lahko obrnil in se bodo ljudje priseljevali ne samo zaradi Dewesofta, ampak tudi zaradi drugih dejavnosti, ki bi se lahko razvile v zasavski regiji,” je dejal Kukovič. 

Medved: “Naša naloga je, da spet ustvarimo normalen vsakdan”

Rudi Medved ima začrtane cilje za prihodnji mandat.

Medved kot izkušenejši v poslanskih vrstah pa je povedal, da bo prva naloga stranke ob vstopu v parlament oblikovanje močne in demokratične koalicije. “Aktualna oblast je državo dobesedno vrgla s tirov, naša naloga pa je, da ustvarimo normalen vsakdan, takšen kot smo ga že in ga želimo živeti,” je poudaril in pri tem izpostavil spoštovanje, medsebojno zaupanje in spoštovanje pravne države.

Najprej poslanec, potem minister in na koncu opozicijski poslanec je po štiriletnem obdobju poudaril, da se je v tem času zavzemal za pošteno financiranje občin. “Za to sem se zavzemal ves čas, načrt, kako to doseči, smo pripravili, ko sem bil na ministrstvu za javno upravo. Vsekakor pa moramo zagotoviti, in to v prihodnjem mandatu bomo dosegli, da financiranje lokalne skupnosti ne bo več odvisno od vsakokratne oblasti,” je dejal Medved, ki se bo v prihodnje podobno zavzemal za prenovo volilnega sistema. “Predvsem imam tukaj v mislih odpravo nepoštenih volilnih okrajev, kjer lahko nekdo pride v parlament z nekaj sto glasovi, nekdo drug pa jih v drugem okraju zbere več tisoč, pa ni izvoljen. Prednostni glas volivcev je naša prioriteta. Volivec mora imeti možnost, da sam izbere, kdo ga bo zastopal v državnem zboru,” je odločen Medved. 

Zavzemal se bo za Medijske toplice in dokončanje že začetih projektov

Kar zadeva njegovo delo na lokalni ravni, pa je sprva poudaril, da poslanci ne asfaltirajo cest ali urejajo ekonomske cone, kot jih tudi ne politične stranke, “čeprav stranka SDS kaže Zagorjanom, da so uredili ekonomsko cono, s katero smo se na zagorski občini več let trudili, ko sem bil še sam direktor občinske uprave in na koncu za to dobili evropska sredstva. Zdaj pa si zasluge pripisuje vladajoča stranka”.

Ekipa LMŠ pravi, da je odziv ljudi na terenu dober.

V Zagorju bo prihodnji mandat njegova skrb predvsem obnova Medijskih toplic. “Te sramote preprosto ne moremo več gledati, to je za Zagorjane huda frustracija. Nekoč sem si za Zagorje izmislil slogan ‘Imamo več, kot imajo veliki’, ampak moram reči, da imam zdaj malce cmoka v grlu, ko to rečem, saj marsikaj imamo, česar nimajo veliki, nimamo pa niti enega kopališča, čeprav smo imeli nekoč dvoje kopališč,” je dejal Medved in obljubil, da bo kot poslanec zagorski občini pomagal kolikor bo mogoče, da Medijske toplice ponovno zaživijo. 

“Ne kot neko petzvezdično doživetje, doživetje bi že bilo, če bi v Medijskih toplicah normalno deloval bazen in da bi Zagorjani končno imeli to, kar ni več standard, ampak ljudem pripada. To si jemljem kot prioriteto, seveda v sodelovanju z županom, s katerim že tako dobro sodelujeva, da bova skupaj v tem mandatu to premaknila z mrtve točke,” je dejal Medved in poudaril, da bo v tej luči prioriteta tudi reševanje že začetih projektov, da v naslednji krizi ne bodo ostali nedokončani, ker to po njegovem bi bila velika škoda. 

Eden takšnih projektov je denimo tudi gradnja kolesarske steze Izlake – Zagorje, za katero se prav tako že nakazuje, da se bo že tako drag projekt še podražil. 

 

Prispevek je oglasno sporočilo. Naročnik oglasa Lista Marjana Šarca.

SORODNI ČLANKI:

NAPOVEDUJEMO: Osrednja zasavska predvolilna soočenja

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --