-- OGLAŠEVANJE --

S plastenkami do ultrazvočne naprave srca za novorojenčke

-- OGLAŠEVANJE --

Društvo Tandem Zagorje skupaj s partnerji tudi letos organizira ozaveščevalno-humanitarni projekt ‘Jaz, ti, mi, za Slovenijo’.

Jelena Jerin

Državno prvenstvo v zbiranju plastenk

Več kot 140 slovenskih šol in vrtcev od 22. marca do 22. aprila sodeluje v državnem prvenstvu v zbiranju  plastenk, s pomočjo katerega bodo letos sofinancirali nakup ultrazvočne naprave srca za novorojenčke v Splošni bolnišnici Murska Sobota. K sodelovanju so vabljene tudi druge ustanove, podjetja in gospodinjstva.

Plastenke postanejo koristen vir surovin

“Če plastenke izpraznimo in jih po uporabi održemo v rumeni zabojnik, postanejo koristen vir surovin za novo plastenko. Kar 50 odstotkov reciklata odpadne plastenke je mogoče vdelati v novo plastenko in jo ponovno uporabiti. Njen ogljični odtis pa se s predelavo zniša za 60 odstotkov. Krog je tako sklenjen,” pravi Jelena Jerin, predsednica Društva Tandem. V preteklih akcijah so tako zbrali do 17 ton plastenk.

Partnerji v projektu so embalažna shema Dinos DROE Unirec, programom Ekošola, Rdeči križem Slovenije in revija Bogastvo zdravja) ob podpori komunalnih podjetij.

Tudi vi ste lahko del te humanitarne zgodbe! Uporabniki TELEKOM storitev pošljite sporočilo SMS s ključno besedo INKUBATOR5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov, uporabniki storitev A1, Telemach in T-2 pa lahko glasujete na 1919 s ključ o besedo INKUBATOR in INKUBATOR5 ter prispevate 1 evro oziroma 5 evrov.

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTO: Zgodilo se je točno to, kar so si želeli – obiskovalci so bili zelo presenečeni!

Gibalne predstave, plesni in pevski nastopi, koncerti, ulični performansi, delavnice, kulinarika in odlično predpoletno vzdušje so zaznamovali vse štiri dni hrastniških Rdečih revirjev. Mojca Ulaga,...
-- OGLAŠEVANJE --