12.6 C
Trbovlje
sobota, 1. aprila 2023
ZON.siAktualnoRTH razprodaja 'družinsko srebrnino'

RTH razprodaja ‘družinsko srebrnino’

Danes zapade še en, 2 milijona evrov težak obrok RTH za poplačilo bank. Za dokončno poplačilo dolga bankam pa bo že sredi oktobra naprodaj ‘družinska srebrnina’ – podjetje Spekter, ki upravlja več kot 3.000 stanovanj v Zasavju.

Izklicna cena najmanj 11 milijonov evrov

Janez Žlak
Janez Žlak

Mednarodni razpis za prodajo Spektra bo torej objavljen v kratkem, po besedah direktorja RTH Janeza Žlaka pa izklicna cena še ni dokončno določena: ” ne sme pa biti nižja kot celoten dolg RTH bankam, ki znaša nekaj manj kot 11 milijonov evrov.” 

Žlak računa, da bo posebna 5 članska komisija, ki bo ustanovljena prihodnji teden na SDH, izbor opravila do konca leta. Za dokazilo o resnosti ponudbe, pravi, bodo ponudniki morali vplačati polog oziroma varščino v višini 1 milijona evrov: “Osebno upam, da dobimo vsaj dve resni ponudbi. Spekter pa naj bi bil prodan do konca marca 2017, ko mora biti dokončno in v celoti poplačan dolg vsem bankam.”

Spekter v prodajo, kaj bo z najemniki

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zakaj ste v Trbovljah prekuhavali vodo? Bo ob naslednjem dežju enako?

Ukrep prekuhavanja pitne vode na območju javnega vodovoda Trbovlje je bil včeraj popoldne preklican, saj so na komunali prejeli rezultate vzorčenja vode, ki so...
X