26.6 C
Trbovlje
sobota, 25. junija 2022
ZON.siAktualnoRTH razprodaja 'družinsko srebrnino'

RTH razprodaja ‘družinsko srebrnino’

Danes zapade še en, 2 milijona evrov težak obrok RTH za poplačilo bank. Za dokončno poplačilo dolga bankam pa bo že sredi oktobra naprodaj ‘družinska srebrnina’ – podjetje Spekter, ki upravlja več kot 3.000 stanovanj v Zasavju.

Izklicna cena najmanj 11 milijonov evrov

Janez Žlak
Janez Žlak

Mednarodni razpis za prodajo Spektra bo torej objavljen v kratkem, po besedah direktorja RTH Janeza Žlaka pa izklicna cena še ni dokončno določena: ” ne sme pa biti nižja kot celoten dolg RTH bankam, ki znaša nekaj manj kot 11 milijonov evrov.” 

Žlak računa, da bo posebna 5 članska komisija, ki bo ustanovljena prihodnji teden na SDH, izbor opravila do konca leta. Za dokazilo o resnosti ponudbe, pravi, bodo ponudniki morali vplačati polog oziroma varščino v višini 1 milijona evrov: “Osebno upam, da dobimo vsaj dve resni ponudbi. Spekter pa naj bi bil prodan do konca marca 2017, ko mora biti dokončno in v celoti poplačan dolg vsem bankam.”

Spekter v prodajo, kaj bo z najemniki

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X