13.6 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoRok Kralj - vse višje in višje po stenah in stopničkah

Rok Kralj – vse višje in višje po stenah in stopničkah

V letošnji sezoni je športni plezalec Rok Kralj, 15-letni Zasavčan nanizal vrsto odličnih rezultatov. Osvojil je 1. mesto v IRCC (InterRegional Climbing Cup) Alpe – Adria 2017 (U16) z nastopi na tekmah v avstrijskem Hermagorju, Radovljici, Trbižu v Italiji in Zagrebu. Dve tekmi sta bili v disciplini balvansko plezanje, dve v disciplini težavnost. Ob zaključku mu je v seštevku pripadlo prvo mesto skupaj z avstrijskim plezalcem Julianom Fianom.

Rok je sodeloval tudi v tekmovanju Vzhodne lige, kjer si je z nastopi v Slovenj Gradcu, Slovenski Bistrici, Radljah ob Dravi, Trbovljah in Vojniku, priplezal skupno 2. mesto.

V nadaljevanju sezone ga čakajo še nastopi na državnem prvenstvu. “Rokovo plezanje odlikujejo hitrost, iznajdljivost, zbranost in izjemna borbenost” je zapisal Vili Guček. Ob resnem in zavzetem delu z inštruktorico Zagorjanko Nadjo Korinšek se tudi v prihodnje v društvu nadejajo dobrih rezultatov.

Dobra novica za plezalce pa je vsekakor tudi, da je bilo športno plezanje letos sprejeto v družino olimpijskih športov, slovenske plezalke in plezalci pa s svojimi nastopi v mednarodni areni že vrsto let krojijo sam vrh. In kot pravijo kolegi plezalci: “Rok Kralj se jim s svojim plezanjem vztrajno približuje”.   

 

V.G.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...