29.3 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoRoglič že drugič osvojil dirko po Baskiji

Roglič že drugič osvojil dirko po Baskiji

Kisovčan Primož Roglič je po zmagi na dirki po Baskiji leta 2018 tokrat še enkrat dokazal, da spada v sam vrh svetovnega kolesarstva. To je bila skupno že 52. zmaga v karieri za najboljšega kolesarja lestvice Mednarodne kolesarske zveze (Uci).

V skupnem seštevku je drugo mesto mesto pripadlo Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma), ki je na koncu zaostal 52 sekund, tretji pa je bil Pogačar, potem ko je moral v drugi skupini večino časa sam narekovati ritem in slediti Rogličevi skupini.

“To je pravo dirkanje. Vedel sem, da bo etapa kratka in sladka. Lahko bi imeli sicer dolgočasnih 100 km pred tem, a ob takšni trasi z zahtevnimi vzponi za kaj takega ni potrebe. Bilo je zelo težko, ampak uspelo nam je in zelo sem zadovoljen,” je sprva dejal ponosni lastnik baskovske baretke, ki jo je razkazoval v prvi izjavi za organizatorja dirke.

“Vedno rad povem, da mi je dirkanje v Baskiji všeč, saj gre za zelo zahtevno preizkušnjo. Zabaval sem se od prvega dne. Že na začetku sem dosegel svoje z etapno zmago in večkrat poudaril, da smo tu z mlado ekipo. Vseeno vidite, da so fantje zelo močni. Za nami je lep teden,” je še sklenil končni zmagovalec dirke po Baskiji.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...