today-is-a-good-day
7.8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoRešitev parkiranja pri ZD Zagorje - bodo večne obljube le uresničene?

Rešitev parkiranja pri ZD Zagorje – bodo večne obljube le uresničene?

Desetletje star problem, za katerega je župan Matjaž Švagan na zadnjih in tudi na predzadnjih volitvah obljubil, da bo našel rešitev – ki pa je še vedno ni. Leta 2018 (Preberi TUKAJ!) naj bi se rešitev pred ZD odvila v tednu, dveh. Zdaj naj bi občinskemu svetu predlagali modre cone. 

Že lani aprila smo pisali o modrih conah, o časovno omejenem parkiranju in o raziskavi, ki jo je zagorska občina izvedla skupaj s Telekomom. Analizirali so 12 parkirnih mest in ugotovili, da pri zdravstveni ustanovi parkirajo bolj stanovalci kot uporabniki ali zaposleni: “Na podlagi povprečnih podatkov je razvidno, da je najmanjša fluktuacija vozil med 21. in 5. uro ter od 9. do 12. ure; to nakazuje, da v veliki meri parkirišče zasedejo občani, ki živijo v neposredni okolici in tisti, ki pridejo v službo,” so lani pojasnili na zagorski občini. Največja fluktuacija parkiranih vozil je med 14. in 17. uro, a ob tem je zgovoren podatek, da so parkirna mesta kljub temu v večini zasedena dobrih 16 ur na dan, med vikendom pa 14 ur, kar ne predstavlja bistvene razlike, še kaže analitika parkiranja na polovici parkirnih mest pred ZD Zagorje.

Parkirno problematiko razkriva tudi povečanje prekrškov na omenjenem območju – TUKAJ!

Tokrat so z odgovorom o parkiriščih pri ZD Zagorje na Občini bolj skopi, odgovorili so nam le, da bo na aprilski seji občinskega sveta obravnavan predlog modrih con, s katerimi bo parkiranje še naprej brezplačno, bo pa časovno omejeno.

Ali bo po mnogih letih le storjen prvi korak v smeri ureditve parkirne problematike pri zagorski zdravstveni ustanovi, bo znano že naslednji mesec.

Kakšno je stanje med mestno ploščadjo in ZD-jem pa najbolj slikovito prikazujejo fotografije območja, narejene ob različnih urah in dneh.

ZAGORJE: Modre cone in parkomati ja, plačljivo parkiranje pa ne!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Iz kompreshausa podjetniški inkubator, v katerem bo tudi “rudarska” kavarna

Pomladi 2026 naj bi objekt zaživel z novo podobo in novo vsebino. Večji del stavbe naj bi namenili podjetniškemu inkubatorju, da bo prostor dostopen...