-- OGLAŠEVANJE --

ZAGORJE: Modre cone in parkomati ja, plačljivo parkiranje pa ne!

-- OGLAŠEVANJE --

Kot že rečeno, je župan Matjaž Švagan javno napovedal modre cone v nekaj dneh ali tednih, danes pa so nam z občine sporočili, da bo nov parkirni režim uveden šele po novem letu, parkiranje pa ne bo plačljivo.

Občina je želela zgraditi garažno hišo med Zdravstvenim domom in šolo, a ni bilo soglasja najbližjih sosedov, je na soočenjih dejal župan. “Rešitev bi bila parkirna hiša, ko bo občina tako bogata, da bo lahko zgradila in zagotovila parkirna mesta” je dodal in povedal, da gre za investicijo, ki bi znašala več milijonov evrov. Lahko bi sicer poslali redarja in pisali globe, je še navrgel Švagan, ampak bi verjetno bil odziv občanov pričakovan.

“Greš peš ali parkiraš 100 metrov stran”

Preprost odgovor na parkirne težave ob zdravstveni ustanovi je dal Željko Železnik: “Greš peš ali parkiraš 100 metrov stran”.

Da gre za drugo najbolj akutno problematiko v Zagorju je ostro dejal tudi Slavko Jelševar, ki meni, da gre le za izgovarjanje na denar. “Parkirna hiša bi lahko bila zgrajena z javno zasebnim partnerstvom, tega nismo niti poskusili v Zagorju”. Prav tako pa Jelševar že nekaj let opozarja, kot je dejal, da bo potrebno urediti modre cone, pa si po njegovem župan ni upal “ugrizniti” v to.

“Mi bomo v naslednjih tednih ta projekt izpeljali, kar pomeni, da bo ura, kjer bo omejeno parkiranje da ima vsak možnost priti v zdravstveni dom, ne da so avtomobili nekaj dni ali tednov na istem mestu” je Jelševarju na soočenjih odgovoril Švagan. “Projekt je pripravljen, v naslednjih dneh in tednih, če bodo vremenski pogoji izpolnjeni, bomo to tudi storili.”

Popolnoma sveža, današnja informacija z zagorske občine pa je, da bo občina v želji po rešitvi težav s parkiranjem pri Zdravstvenem domu Zagorje uvedla nov parkirni režim s parkomati”. Da bo parkiranje plačljivo pa župan ni dejal, so nas opozorili: Uvedba časovne omejitve s posebnimi avtomati oziroma parkomati je predvidena po novem letu, kljub temu pa parkiranje ne bo plačljivo.

Parkomati tudi v Zagorju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Litija – Zagorje: Jutri NE bo popolne zapore ceste

Popolna zapora ceste Litija - Zagorje je za jutri odpovedana. Ob sobotah je sicer od 7.30 do 17. ure pri galeriji Šklendrovec napovedana popolna zapora...
-- OGLAŠEVANJE --