10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoRedarji bi morali biti dosegljivi 24 ur na dan

Redarji bi morali biti dosegljivi 24 ur na dan

Je prepričan zagorski župan Matjaž Švagan, ki je to izpostavil na zadnji občinski seji.

Matjaž Švagan

“Prepričan sem, da moramo na področju redarstva narediti korak naprej,” je za naš portal odločno dejal zagorski župan, ki pričakuje, da bodo redarji dosegljivi 24 ur na dan, in da bodo delovali tudi kot svetovalna služba pri reševanju problemov, ki se tičejo inšpektorata.

V kontakt z vodjo Medobčinskega redarstva Sebastjanom Zmrzljakom še ni stopil, kar je potrdil tudi Zmrzljak, ki zaenkrat komentarjev na to temo ne daje.

 

Župani o tem prav tako še niso govorili. Trboveljska županja Jasna Gabrič je načeloma temu naklonjena, a pravi: “prehitro je takole “po čez” dajati mnenja in ocene, ko pa ni narejenega še nobenega konkretnega predloga z opredeljenimi finančnimi posledicami in samo izvedbo.”

Na predlog Zagorjanov čakajo tudi v Hrastniku, do takrat konkretnega odgovora ne morejo podati, so zapisali. Se bodo pa v primeru kakršnih koli sprememb posvetovali in odločili skupaj z občinami ustanoviteljicami.

Švagan: “Pri tem bom vztrajal”

Da so spremembe potrebne, je izpostavil zagorski prvi mož, ki prednost pred financami, kar sta izpostavila kolega iz sosednjih občin, daje vsebini.

Več naj bi bilo znanega po občinski seji, ki bo v ponedeljek.

SORODNI ČLANKI:

Napačno parkiranje vas lahko drago stane

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...