-- OGLAŠEVANJE --

Razkrivamo: Kdo od aktualnih županov bo šel jeseni po novi mandat?

-- OGLAŠEVANJE --

Predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič je 20. julija razpisala redne volitve v občinske svete in volitve županov, ki bodo letos v prvem krogu potekale 20. novembra, drugi krog pa bo 4. decembra. Roki za volilna opravila bodo začeli teči 5. septembra, mi pa smo preverili, kako se na lokalne volitve pripravljajo aktualni zasavski župani. 

Hrastniški župan Marko Funkl.

Kandidaturo na jesenskih lokalnih volitvah so že napovedali trije župani v naših koncih. Prvi je kandidaturo za drugi mandat napovedal hrastniški župan Marko Funkl, ki je prvi mandat pred štirimi leti dobil v drugem krogu proti Janiju Medvešku. Volitve je takrat kot kandidat Liste Naš Hrastnik dobil s 54,98-odstotno podporo Hrastničanov.

Kandidaturo je prav tako že napovedal tudi litijski župan Franci Rokavec, ki je leta 2018 župan na listi SLS postal četrtič, podprlo ga je 53,59 odstotka Litijanov. Rokavec se bo torej jeseni podal v predvolilni boj za njegov peti mandat župana Občine Litija. 

Dva župana z odločitvijo še čakata

Na volitve se bo po tretji mandat odpravil tudi župan Občine Radeče Tomaž Režun. Kot član SD je v letih 2014 – 2018 je županoval s 76,12 odstotki glasov, na volitvah leta 2018 pa je bil edini kandidat za župana Radeč in je tako volitve dobil pri 47,63-odstotni volilni udeležbi. “Kandidiral bom, da bomo lahko nadaljevali super delo, tudi z našim ministrom (Matjažem Hanom, op.p.), s katerim smo dobro sodelovali tudi, ko je bil poslanec,” je za Zon.si dejal Režun in poudaril, da bo kandidiral predvsem zato, ker “rad delam za naše ljudi”. 

Zagorski župan Matjaž Švagan

Z odločitvijo o kandidaturi na jesenskih volitvah pa čakata še dva aktualna zasavska župana. Zagorski župan Matjaž Švagan, ki zaključuje že sedmi mandat na čelu Občine, je za Zon.si povedal, da bo svojo odločitev o morebitni kandidaturi za osmi mandat županovanja razkril na slavnostni seji ob občinskem prazniku, ki bo prihodnji četrtek, 4. avgusta, ob 19. uri v KC Delavski dom Zagorje. Sedmi mandat je sicer Švagan kot prvi mož združenja Zagorje gre naprej dobil s 77,88-odstotno podporo Zagorjanov. 

Trboveljska županja Jasna Gabrič, ki je trenutno na porodniškem dopustu, pa bo z odločitvijo počakala do jeseni. “Trenutno si glede na vse ‘napade’ v zadnjih mesecih določene skupine ljudi in njihovih lažnih profilov na socialnih omrežjih, želim le miru,” je dejala Gabričeva, ki je drugi mandat kot nosilka Liste Jasne Gabrič za Trbovlje leta 2018 dobila s 67,03-odstotno podporo volivk in volivcev. 

SORODNI ČLANKI:

Bitka za stolčke lokalnih odločevalcev bo jeseni

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj imate priložnost, da se vključite v “nov paket” PONI Zasavcev

Regionalna razvojna agencija Zasavje nadaljuje z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 2. javni razpis za vključitev vsaj 10 do 11 udeležencev...
-- OGLAŠEVANJE --