0.4 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoPrvi vrtčevski in šolski dan v Trbovljah

Prvi vrtčevski in šolski dan v Trbovljah

Približuje se 1. september, dan, ko se končajo brezskrbne dvomesečne počitnice in se začenja novo šolsko leto. Na enem mestu vsi podatki o tem, kdaj in kako prvi dan v trboveljske vrtce, osnovne in srednje šole in pa tudi o številu vrtičkarjev, šolarjev in dijakov.

Vrtec Trbovlje

Novo predšolsko leto se začne v vseh enotah Vrtca Trbovlje 1. 9. 2014. Starši čas prihoda določijo sami in ga prilagodijo otroku. Starši najmlajših otrok pa so se na prvem srečanju z vzgojiteljico dogovorili za uro prihoda, ko bodo v oddelku z otrokom. Starši novo vključenih otrok so bili obveščeni o enoti, v katero je otrok vključen. V enoti bodo na oglasnih deskah seznami z objavljenimi imeni in priimki otrok.

Starše otrok, ki bodo obiskovali enoto Pikapolonica prosimo za razumevanje, ker bodo v septembru na enoti še potekala dela in ne bo moč parkirati na spodnjem parkirnem prostoru. Zgornji prostori in dohod bodo urejeni za nemoten prihod. V drugi polovici septembra bodo dela zaključena in prepričani smo, da bo malčkom in njihovim staršem nova podoba vrtca všeč.

V šolskem letu 2014/15 bo Vrtec Trbovlje obiskovalo 508 otrok. V enoti z Ciciban z 9 oddelki bo 167 otrok, v Pikapolonici z 8 oddelki bo 146 otrok, v enoti Barbara s 6 oddelki bo 124 otrok, v Mojci s tremi oddelki in oddelkom za otroke s posebnimi potrebami 63 otrok in v oddelku Metuljček na Dobovcu 7 otrok. V tem oddelku se izvaja poldnevni program.

Osnovna šola Tončke Čeč

Prvi šolski dan se bo za učence 2. do 9. razreda pričel ob 8.20, ko se zberejo na dvorišču pred šolo. Učenci od 2. do  5. razreda bodo imeli 4 šolske ure pouka, učenci od 6. do 9. razreda pa 5 šolskih ur. S seboj naj prinesejo peresnico, beležko in copate. Malica bo organizirana za vse učence. Prvošolčki bodo svoj prvi skok v šolo naredili ob 9. uri. Spoznali bodo  sošolce, učiteljice in šolo, si ogledali gledališko predstavo ter prvi šolski dan zaključili ob 11.50. S seboj potrebujejo copate.

OŠ Tončke Čeč bo v šolskem letu 2014/15 obiskovalo 292 učencev, od tega jih bo šolski prag prvič prestopilo 30.

Osnovna šola Ivana Cankarja Trbovlje

Prvi šolski dan se vsi zberejo ob 8.00 na dvorišču za šolo, kjer bo potekalo kratko skupno druženje, ob 8.20 pa se bo nadaljeval pouk. Prvošolci in spremljevalci bodo v dveh šolskih urah (do 10.00) dobili osnovne informacije o pouku, nato pa lahko odšli domov, učenci od 2. do 5. razreda bodo imeli pouk do 11.50, učenci od 6. do 9. razreda pa pouk do 12.40.

Malica bo ta dan za vse učence, kosila na prvi šolski dan ne bo. Jutranjega varstva ne bo, podaljšano bivanje bo potekalo po potrebah, a najdlje do 16.00.

Učence bo pričakala čista šola, zato naj prinesejo s seboj copate in beležko ter pisalo za zapis prvih, informativnih podatkov o pouku v šolskem letu 2014 / 2015.

Pozivamo vse udeležence prometa, da v prvih šolskih dneh še posebej pazijo na varno pot do šole in iz nje. Vozniki se morajo znova navaditi, da smo začeli s poukom.
Vpisanih v prvi razred je na Osnovni šoli Ivana Cankarja 30 učencev, skupaj pa je na šolo vpisanih 226 učencev, ki so v 12 oddelkih.

Osnovna šola Trbovlje

Učence 1. razredov Osnovne šole Trbovlje (matične šole in obeh podružničnih šol) ter njihove starše vabijo v šolo ob 9. uri. Poskrbeli bodo, da jim bo prvi šolski dan ostal v prijetnem spominu. Učenci od 2. do 9. razreda se zberejo pred šolo, kjer jih bodo ob 8.20 sprejeli razredniki. Prvi dve šolski uri se bodo na razrednih urah seznanjali z novostmi v letu 2014/15, nadaljevali bodo s poukom po urniku in ga zaključili ob 11.50 ure. S seboj morajo otroci prinesti copate, beležke, pisalo in torbo. Prvi šolski dan bodo vsi učenci v šoli dobili malico.
V obnovljeno OŠ Trbovlje bo 1. septembra vstopilo 415 učencev, na podružnični šoli Alojza Hohkrauta bo 121 učencev in na podružnični šoli Dobovec 10. Skupaj bo na OŠ Trbovlje 546 učencev. Še posebej smo veseli 71 prvošolcev, od tega 2 na podružnični šoli Dobovec, 29 na podružnični šoli Alojza Hohkrauta in 40 na matični šoli.

Srednja tehniška in poklicna šola

Dijaki vseh prvih letnikov, vsi dijaki nižjega poklicnega in poklicnega izobraževanja ter začetnega letnika poklicno tehniškega izobraževanja bodo začeli s poukom po prilagojenem urniku ob 7.30, ostali (višji letniki tehnikov) pa ob 11.30. Elektotehniki, strojni tehniki in tehniki računalništva ter strojni tehniki PTI bodo ob določeni uri  prišli na Šuštarjevo 7a (Nova zgradba na Polaju), avtoserviserji, inštalaterji strojnih inštalacij, oblikovalci kovin in pomočniki v tehnoloških procesih pa na Novi dom 60 (stara zgradba).

S starši se bodo srečali na roditeljskih sestankih v četrtek, 18.9.2014. Vse informacije bodo sproti na spletni strani http://www.stps-trbovlje.si.

S seboj prinesite copate, beležko in pisalo.

V prvi oz. začetni letnik je do 22.8.2014 vpisanih skupno 124 dijakov, v program strojni tehnik 54, v program elektrotehnik 62, 101 tehnik računalništva, 28 avtoserviser, 18 inštalater strojnih inštalacij, 15 oblikovalec kovin-orodjar, 12 pomočnik v tehnoloških procesih in 14 strojni tehnik PTI, skupno 304 dijaki.

Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje

Prvi šolski dan na GESŠ Trbovlje se bo za dijake drugega, tretjega in četrtega letnika začel 1. 9. 2014 ob 8.00. Prvi dve uri bosta namenjeni razredni uri, sledili bosta dve uri pouka. Prvošolci se bodo zbrali ob 8.30. Podrobnejše informacije bodo objavljene na naši spletni strani. Vsi dijaki bodo prvi dan v šoli predvidoma 4 ure. Vsem, ki so že oddali prijavnico za šolsko malico, jo bomo zagotovili že prvi šolski dan.

V naše programe je letos vpisanih skupaj 327 dijakov, od tega 72 prvošolcev. Vsem želimo uspešen začetek šolanja. Novost novega šolskega leta je oddelek športne gimnazije, kamor je vpisanih 18 zasavskih športnikov.

1. 9. 2014 pa bo ob 15. uri informativni dan za vse, ki jih zanima šolanje v maturitetnem tečaju.

Za vse učence, posebno še za prvošolce je prvi šolski dan velik, pomemben in vesel praznik. Vsem želimo varno pot v šolo in uspešno novo šolsko leto, polno prijetnih trenutkov in veliko uspehov.

Naj bo šolsko leto prijazno, radovedno, delovno, strpno, uspešno in v duhu sodelovanja. Vsem želimo veliko energije, predvsem pozitivne, tako učencem, njihovim staršem kot tudi učiteljem!

Posebej poudarjena bo letos tudi prometna varnost v prvih šolskih dneh. Za varnost v prometu bodo poskrbeli trboveljski policisti, redarji Medobčinskega inšpektorata in redarstva Zasavje ter člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Trbovlje. Varnost otrok lahko zagotavljamo le s skupnim prizadevanjem staršev, šole in vseh organizacij v družbi, zato vas prosimo za aktivno sodelovanje in skupno delo.

vir: Občina Trbovlje

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Župan zahteva ukrepe, sicer bo predlagal razrešitev direktorice

Da je stanje resno, so bili tokrat več kot enotni vsi svetniki zagorskega občinskega sveta. Stanje v ZD Zagorje je vse slabše, javnost pa...