8.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siAktualnoPrvi sestanek za vključitev v skupno sončno elektrarno

Prvi sestanek za vključitev v skupno sončno elektrarno

Občina Hrastnik bo kot prva slovenska občina svojim občanom in občankam ponudila možnost, da se vključijo v energetsko zadrugo ter proizvajajo in se oskrbujejo z električno energijo s pomočjo sonca. Občina Hrastnik in Energetska zadruga Zeleni Hrastnik v sodelovanju s Focusom, društvom za sonaraven razvoj, tako v četrtek ob 17. uri v Delavskem domu pripravljata predstavitev projekta in možnosti vključitve občanov. 

Kot smo že poročali, bo skupnostna sončna elektrarna “Sončna šola Hrastnik” prvi projekt pred kratkim ustanovljene Energetske zadruge Zeleni Hrastnik. Skupnostna sončna elektrarna s kapaciteto 300 kW bo postavljena na strehi Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik.

Električna energija bo za vključene vse cenejša

Na delavnici bodo predstavili skupnostno sončno elektrarno in možnosti vključevanja občanov v skupnostno samooskrbo. Projekt bodo predstavili Marko Funkl, župan Občine Hrastnik, Tomislav Tkalec, Focus, društvo za sonaraven razvoj, in Tomaž Zver, Sončna zadruga.

Na dogodek še posebej vabijo lastnike stavb ali stanovanj na območju transformatorske postaje TP ŠOLA LOG. Vključenim v energetsko zadrugo se bo po izračunu Sončne zadruge strošek električne energije v prvih 15 letih znižal za približno 30 odstotkov, po izteku tega obdobja pa za približno 65 odstotkov, saj bo takrat kredit za elektrarno že odplačan. Življenjska doba takšne elektrarne je dolga od 25 do 30 let.

Udeležba na delavnici je brezplačna, za dodatne informacije pa lahko občani pokličejo na 059 071 325 ali pišejo na e-naslov zadruga@zeleni-hrastnik.si.

SORODNI ČLANKI:

Po največji sončni elektrarni bo Hrastnik dobil še prvo energetsko zadrugo

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X