23.2 C
Trbovlje
četrtek, 24. junija 2021
ZON.si1+1=2Projekt STPŠ podprla tudi občina

Projekt STPŠ podprla tudi občina

Občina Trbovlje bo s finančnimi sredstvi priskočila na pomoč Srednji tehnični in poklicni šoli Trbovlje pri opremljanju strojnega laboratorija.

Med donatorji tudi občina Trbovlje

“Za naše dijake ureditev strojnega laboratorija pomeni nadgradnjo pouka s praktičnim delom, možnost, da uresničujejo svoje ideje in projekte ter sodelujejo z lokalnim gospodarstvom,” pravi ravnateljica Srednje tehnične in poklicne šole Trbovlje Marjetka Bizjak.

Prvo fazo opremljanja strojnega laboratorija so po besedah Bizjakove zaključili lani decembra, zdaj je v izgradnji druga faza, ki bo trajala več let. K osnovnemu sporazumu z več kot desetimi donatorji pa je letos pristopila tudi občina Trbovlje, ki bo prispevala del sredstev za opremo.

Na šoli imajo tri laboratorije, poleg laboratorija za računalništvo in elektrotehniko, tudi laboratorij za strojništvo. V letošnjem letu bo šola za laboratorij za strojništvo po prvih ocenah lahko namenila okoli 11.000 evrov.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do konca meseca je čas, da se odločite, kdo vam bo prinašal srečo

Ko je pred 30 leti Anton Lepoša šel čez mesto, se je marsikdo prijel za gumb; da bi mu le prinesel srečo. Dimnikarstvo Lepoša...