19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoDo konca meseca je čas, da se odločite, kdo vam bo prinašal...

Do konca meseca je čas, da se odločite, kdo vam bo prinašal srečo

Ko je pred 30 leti Anton Lepoša šel čez mesto, se je marsikdo prijel za gumb; da bi mu le prinesel srečo. Dimnikarstvo Lepoša iz Trbovelj že desetletja čisti dimnike in s tem skrbi, da je dom varnejši. Po očetovih stopinjah je zakorakal tudi Sandi, ki pravi, da še danes opazi, kako marsikdo naskrivaj v roke stisne gumb.

Ustanovitelj podjetja Anton Lepoša je s samostojno dimnikarsko potjo začel že leta 1990.  Vse do danes podjetje obratuje neprekinjeno. Takole pravijo o svojem delu: »S polno mero odgovornosti do strank s ciljem zagotoviti strokovnost in kvaliteto pri izvedbi storitev«.

Primarna dejavnost je seveda čiščenje in pregledovanje kurilnih in dimovodnih naprav.  Poleg tega izvajajo še meritve emisij z dimnimi plini, prve preglede novih oz. rekonstruiranih kurilnih in dimovodnih naprav, izredne preglede, specialne preglede s kamero, teste tlačnih razmer v bivalnem  prostoru s kurilno napravo ter čiščenje in pregledovanje zračnikov.

Zakonodaja predvideva, da mora vsak lastnik oz. uporabnik najmanj enkrat letno ob redni uporabi in odvisnosti od vrste in moči energenta ter tipa kurilne naprave imeti opravljen letni pregled oz. čiščenje kurilne oz. dimovodne naprave.

Odgovornost za pridobitev zapisnikov o omenjenih storitvah je že nekaj let zakonsko prenešena na uporabnika. Lastnik oziroma uporabnik pa si lahko prosto izbere dimnikarsko družbo – takšno, ki ima seveda vse potrebne izpolnjene pogoje za opravljanje storitev in ustrezen, kvalificiran kader.

Varnost življenja in premoženja je namreč na prvem mestu

Vse več je požarov ostrešja zgradb, ki nastanejo kot posledica dimniškega požara oz. pregretja dimovodnih naprav, pove izurjen gasilec Sandi Lepoša. »Verjetno ni potrebno izgubljati besed, čemu je dimnikarska služba nujno potrebna. Varnost življenja in premoženja je namreč na prvem mestu.«

Poleg požarne varnosti je pomembno tudi varstvo okolja ter energetska učinkovitost, kar z rednimi dimnikarskimi storitvami vsak odgovoren občan lahko zagotovi. Na terenu se dimnikarji redno srečujejo z raznoraznimi napakami, ki lahko privedejo od materialne škode na objektu, pa vse do zastrupitev in smrti uporabnikov.

Kurilne in dimovodne naprave morajo biti grajene v skladu s tehničnimi smernicami, v skladu s pravili stroke in pregledane s strani dimnikarske družbe. To je vsekakor osnovni ključ za varno in učinkovito rabo naprav. »Skupaj zagotovimo, da ne bo prihajalo do nevšečnosti in nezgod,« pravi Sandi, ki je v dimnikarske čevlje stopil s polno mero odgovornosti.

Trboveljski prinašalci sreče Matjaž, Anton in Sandi pravijo, da se priporočajo in vas obenem obveščajo, da je čas za izbiro dimnikarske družbe za naslednjo kurilno sezono do konca meseca junija.

Telefonski kontakt: 040 172 530

Mail: dimnikarstvoleposa@gmail.com

FB Stran: Dimnikarstvo Lepoša

 

Prispevek je oglasno sporočilo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...