-- OGLAŠEVANJE --

Pri urejanju parkirišč na Sallauminesu se je zataknilo z lastniki, zdaj je občina “odprla” 14 novih parkirišč

-- OGLAŠEVANJE --

Problem s pomanjkanjem parkirišč v okolici Sallauminesa je star že desetletja, kar je Občina Trbovlje pred leti že skušala urediti. Pripravljen je bil tudi idejni projekt manjše parkirne hiše na območju makadamskega parkirišča, a se je zataknilo. 

Občina ni uspela pridobiti soglasij vseh etažnih lastnikov, saj ti niso dovolili prehoda na to območje preko njihove parcele. “Ker dogovor nikakor ni bil možen, smo idejo o izgradnji parkirne hiše na tem prostoru opustili,” javnosti predstavijo situacijo na Občini Trbovlje.

Narejene že idejne zasnove, a je vse propadlo – TUKAJ!

Nekateri okoliški prebivalci tako svoje vozilo parkirajo ob parku pred občino, vendar pa to območje ni bilo nikoli kategorizirano kot javno parkirišče, oziroma parkirišče nasploh. Prav tako, še dodajo na občini, ni bilo primerno oziroma je bilo celo nevarno, da se je pločnik ob regionalni cesti in avtobusni postaji uporabljal kot uvoz do tega območja.

Omenjeno zemljišče je sedaj v zasebni lasti in namenjeno stanovalcem novega bloka, ki imajo do njega dostop z druge strani objekta. Kljub temu pa na trboveljski občini verjamejo, da je prav da se na tem mestu zagotovi vsaj nekaj novih parkirišč za okoliške prebivalce, ki so prej parkirali ob parku pred občino. Ker ima Občina Trbovlje na parkirišču pred novim stanovanjskim blokom (levo od uvoza iz regionalne ceste, nasproti Tarlača) v lasti 14 parkirišč, od tega tudi enega, ki je namenjen invalidom, bodo ta parkirišča od sedaj na voljo občanom in jih lahko brezplačno koristijo.

FOTO: Parkirna hiša na Sallauminesu?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --