24 C
Trbovlje
torek, 28. septembra 2021
ZON.siAktualnoPrestižno priznanje za trboveljskega harmonikaša in zagorsko flavtistko

Prestižno priznanje za trboveljskega harmonikaša in zagorsko flavtistko

Nagrade in priznanja Frana Gerbiča, ki jih podeljuje Zveza slovenskih glasbenih šol za izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja, so letos že osemnajstič slovesno podelili v Cerknici, rojstnem kraju Frana Gerbiča. 

Ker v letu 2020 podelitve nagrad in priznanj Frana Gerbiča zaradi razglasitve epidemije in posledično prepovedi zbiranja ljudi ni bilo, so letos podelili listine za leti 2020 in 2021.

Dobitniki priznanj za leto 2020.

Med dobitniki priznanj sta tudi dva učitelja iz Zasavja, in sicer za leto 2020 je Priznanje Frana Gerbiča prejel Alojz Stradar, učitelj harmonike na Glasbeni šoli Trbovlje. V letu 2021 pa je Priznanje Frana Gerbiča bilo podeljeno Nataši Burger, učiteljici flavte na Glasbeni šoli Zagorje.

ZSGŠ podeljuje nagrade Frana Gerbiča, enega najpomembnejših skladateljskih osebnosti v drugi polovici devetnajstega stoletja in v začetku dvajsetega stoletja. Največ tri nagrade se podeljujejo za večletno nadpovprečno uspešno delo na področju glasbenega izobraževanja.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Janez Janša na “raufnk” ja, pred medije ne

Po tem, ko se je predsednik vlade Janez Janša v sklopu vladnega obiska že včeraj mudil v Zasavju in splezal na najvišjo zasavsko atrakcijo...