12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoPreskočili še zadnjo oviro

Preskočili še zadnjo oviro

Odpravljena še zadnja ovira za začetek delovanja zasebnega vrtca na Dobovcu.

Trboveljski občinski svetniki so na včerajšnji seji s 27 glasovi za sprejeli spremembo odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-varstvenega zavoda Vrtec Trbovlje in s tem formalno ukinili enoto Metuljček Vrtca Trbovlje na Dobovcu.

Zasebni vrtec Čarobni gozd se tako lahko vpiše v razvid pristojnega ministrstva in v kratkem začne z delom. “Dejavnost zasebnega vrtca je registrirana, potrebuje le še vpis v razvid ministrstva. V razvidu namreč ne moreta biti vpisana dva zavoda z istimi prostori. Tako druge rešitve, kot da se iz odloka izbriše enota vrtca Metuljček, ni,” je odločitev o spremembi odloka pojasnil Branko Krevl iz občine Trbovlje. Hkrati je tudi zagotovil, da posledic ob morebitnem kasnejšem zaprtju zasebnega vrtca za občino ni. Za ponovno vzpostavitev občinskega vrtca je po Krevlovih besedah dovolj ponovna sprememba odloka.

Predsednik KS Dobovec Marjan Jamšek se je zahvalil za sodelovanje in podporo ter dejal, da so ponosni, da bo v Zasavju začel delovati prvi zasebni vrtec.

Na Dobovcu varstvo ja, občinska koncesija ne

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...