-0.5 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoPrehiteval avtobus in trčil v zid

Prehiteval avtobus in trčil v zid

Policisti so bili v torek, 21. februarja, nekaj po 7. uri  obveščeni o prometni nesreči v
Trbovljah. Voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri centra Trbovelj proti železniški postaji Trbovlje. Pred nepreglednim desnim ovinkom na Vodenski cesti je pričel prehitevati avtobus ter pri tem oplazil pravilno vozeči osebni avtomobil, ki se je takrat nahajal na nasprotnem smernem vozišču kot tudi avtobus. Za tem pa je trčil še v podporni zid ob vozišču. Nastala je materialna škoda, povzročitelju bo izdan plačilni nalog. V nesreči je bil udeležen avtobus, nihče od potnikov,na avtobusu sta bila dva potnika, ni bil poškodovan.

Prav tako v torek je neznani voznik z neznanim vozil med 9. in 11. uro na parkirišču v Trbovljah trčil v parkiran osebni avtomobil in odpeljal s kraja dogodka, ne da bi o tem obvestil lastnika ali policijo.

Pridržali dva pijana razgrajača

V nočnem času so intervenirali v stanovanjskem bloku v Trbovljah, kjer je 48-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, poslušal poslušal glasno glasbo ter vpil in razgrajal v stanovanju in na balkonu in motil nočni mir in počitek ostalih stanovalcev. Ker ni upošteval ukazov
policistov, da s kršitvijo preneha je bilo zoper odrejeno pridržanje, izrečena pa mu je bila tudi globa.

Zaradi glasne glasbe so policisti včeraj intervenirali v stanovanjskem bloku v Trbovljah in 24-letnemu občanu izrekli globo.

V popoldanskem času so intervenirali v večstanovanjski hiši v Trbovljah, kjer je 54-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, razgrajal v stanovanju in k pretepu pozival ostale stanovalce in zdravstveno osebje, ki mu je nudilo zdravniško pomoč. Ker ni upošteval ukazov policistov, da s kršitvijo preneha, je bilo zoper odrejeno pridržanje, izrečena pa mu je bila tudi globa.

Zagorski policisti so v torek  obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na parkirnem prostoru v centru Zagorja. Policisti o povzročitelju še zbirajo obvestila in bodo po zbranih obvestil ustrezno ukrepali.

Obveščeni so bili o umazanem vozišču na relaciji Podkum – Sopota. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je občan opravljal sečnjo drv in po končanem opravilu vozišče tudi počistil. Policisti so mu izrekli ustrezen ukrep po Zakonu o cestah.

V banki je zazvonil alarm

V popoldanskem času so bili policisti napoteni v banko v Zagorju, kjer je prišlo do sprožitve panik tipke. Na kraju so policisti ugotovili da gre za lažen alarm ozirima napako v sistemu.

Policisti so bili obveščeni o poškodvani avtobusni postaji v vasi Jelenk. Na kraju so policisti z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da gre za prometno nesrečo, saj je voznik z vozilom trčil v avtobusno postajališče in ga poškodoval. Policisti so ugotovili povzročitelja in bodo zoper njega ustrezno ukrepali.

Policisti so obravnavali tudi prijavo občana, da mu je znanec odnesel kos pločevine, ki ga je dobil od drugega znanca. Policisti na kraju niso ugotovili elementov kaznivega dejanja oziroma prekrška.

Policisti so v včeraj dopoldan obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na parkirišču, pri kateri je nastala skupna materialna škoda v višini okoli 150 evrov. Na podlagi ogleda poškodovanega vozila in zbranih obvestil so izsledili povzročitelja in mu zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Ukradel denar z bankomata

Občanka je zoper neznanega storilca naznanila kaznivo dejanje zatajitve. Ugotovljeno je bilo, da je prijaviteljica 18. februarja na bankomatu v Zagorju opravila dvig gotovine in jo po opravljeni transakciji pozabila v reži bankomata. Po zbranih vseh obvestilih bo zoper storilca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje tatvine, pri čemer je še neznani storilec z bančno kartico in PIN kodo oškodovanca opravil dvig gotovine iz oškodovančevega bančnega računa. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Policijska patrulja je bila napotena na glavno cesto relacija Zagorje – Litija, kjer se je na vozišču nahajal večji kamen in oviral promet. Patrulja je oviro odstranila tako, da je promet spet potekal nemoteno.

Občan je obvestil policiste, da je v Trojanskem klancu zbil srno. Policisti so na kraju, po ugotovljenih pogojih za udeležbo v cestnem prometu voznika in vozila, skladno z določili 4. odstavka 111. člena ZPrCP, odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku, pri prometni nesreči z majhno poškodbo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Delavnice v trboveljskih KS-ih: Naredili bodo vizijo mesta

Trboveljska občina bo v naslednjih dneh pripravila delavnice po vseh krajevnih skupnostih, zato da bi skupaj sestavili vizijo in cilje nove strategije Občine Trbovlje.  "Vaš...