0.4 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoPredlaga lahko vsak, zmagovalni predlog prinaša celoletno nagrado

Predlaga lahko vsak, zmagovalni predlog prinaša celoletno nagrado

Sezona izposoje koles se bo kmalu začela in tega se še posebej veselijo v občinah, kjer kolesarsko verigo in sistem izposoje koles vzpostavljajo povsem na novo. Doslej namreč te oblike potovanja in rekreacije še ni bilo v občinah Litija, Dol pri Ljubljani in Šmartno pri Litiji. Preden uporabniki zavihtijo pedala, pa je Razvojni center Srce Slovenije razpisal natečaj izbire imena, ki bo predlagatelju zmagovalnega imena prinesel tudi lepo nagrado.

Občine Litija, Dol pri Ljubljani in Šmartno pri Litiji so del projekta Kolesarska veriga na podeželju, v katerem sodeluje 12 LAS (lokalnih akcijskih skupin) in iz tega naslova se bodo sofinancirale tri postaje v LAS Srce Slovenije: V Šmartnem pri Litiji (postaja pri športni dvorani Pungrt), Litiji (postaja na parkirišču pred občino) in Dolu pri Ljubljani (postaja pred občino). “Na vsaki postaji si bo mogoče sposoditi dve električni kolesi in tri običajna kolesa. Občine so zainteresirane, da se v nadaljevanju število postaj in koles na občino še poveča,” je povedala Tina Vatovec iz Razvojnega centra Srca Slovenije.

Zeleno-bela podoba koles

V zaključni del projekta pa so z vidika oblikovanja imena vključili bodoče uporabnike in same občane vseh treh občin. “Pri izbiri imena dajte domišljiji prosto pot. Ime je lahko zabavno in zanimivo, lahko je sestavljeno iz skovank, izmišljenih besed, …” so nekoliko že namignili, v katero smer naj se nagibajo predlogi in dodali, da bo tisti predlog, ki bo obveljal kot prepoznavno in promocijsko ime sistema izposoje koles, nagrajen z enoletno brezplačno uporabo sistema izposoje koles.

Predloge glede imena sistema izposoje koles lahko pošljete na e-naslov tina.vatovec@razvoj.si do 31. januarja 2022 in se potegujete za nagrado, ki jo boste lahko koristili celo leto.

 

Občine Litija ter Dol pri Ljubljani in Šmartno pri Litiji so že poskrbele za enotno zunanjo podobo v zeleno-beli barvni kombinaciji. “Spomladi pa se bo vzpostavil skupni sistem izposoje koles, ki bo uporabnikom omogočal brezskrbno kolesarjenje po mestu in podeželju,” napovedujejo.

SORODNI ČLANKI:

Do gradu naslednje leto ob Savi s kolesom

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Župan zahteva ukrepe, sicer bo predlagal razrešitev direktorice

Da je stanje resno, so bili tokrat več kot enotni vsi svetniki zagorskega občinskega sveta. Stanje v ZD Zagorje je vse slabše, javnost pa...