-- OGLAŠEVANJE --

Praznujejo knjižnice – kaj pa najbolj zanima Zagorjane?

-- OGLAŠEVANJE --

Med 20. in 24. novembrom 2023 v knjižnicah po vsej Sloveniji praznujejo teden splošnih knjižnic. V teh dneh se bodo zvrstili različni dogodki, s katerimi knjižničarji sporočajo uporabnikom, da jim knjižnice z opravljanjem svojega poslanstva ponujajo ključ do širokih obzorij.

Kot vedno se praznovanju pridružijo tudi v Zagorju, kjer vsem novo vpisanim članom nudijo možnost, da se v tem tednu, torej do 25. novembra vpišejo brezplačno. Lahko pridejo v matično knjižnico v Zagorju ali na enoti Kisovec in Izlake.

V torek bodo pripravili tudi poseben dogodek z pisateljico Majdo Petan in njenim knjižnim prvencem Snaha. Večer bo popestrila tudi glasba, ki jo bosta izvajata Majda in njen mož Marjan Petan. Vabijo vas v torek, 21. 11. 2023, ob 18.00 v prostore mladinskega oddelka Knjižnice Zagorje.

“Absolutno vsak Zasavec bi moral prebrati Zmajevo kri – avtorice Valerije Skrinjar Tvrz,” pravi direktor zagorske knjižnice Matej Strgaršek. Prav v knjižnici pa so na čast pokojni Zagorjanki pripravili tudi dogodek, ki se ga je prejšnji teden udeležilo več kot 100 obiskovalcev – to je, po mnenju direktorja, dokaz, da ne bo pozabljena – kot tudi ne njena zapuščina. 95-letna avtorica se je poslovila v letošnjem letu. Njena življenjska zgodba se je pričela v rudarski družini v Zagorju ob Savi, takrat še s premogovim prahom in apnom zaprašeni kotlini, stisnjeni med zasavske hribe. Kasneje jo je pot vodila po vsej nekdanji Jugoslaviji, svoje druge korenine pa je pognala v Sarajevu, med obleganjem Sarajeva pa je vrnila v Slovenijo. Pred letom dni smo pogovor s tovarišico Valči objavili tudi na našem portalu: TUKAJ.

Včeraj smo imeli prireditev njej v čast in 120. udeležencev je dokaz, da ne bo pozabljena, kot tudi ne njena zapuščina.

In smo ob tednu knjižnic vprašali Strgarška še, katere so najbolj popularne knjige med Zagorjani v tem letu. Tako je naštel: Hiša sozvočja, Benedetti; Imej me rajši od vsega, Furlan; V sivi coni, Zupančič; Črni princ, Svetek; Petelinje jajce, Lainšček.

FOTO: Po šestih letih od nakupa danes vrata odprta za prve obiskovalce

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

V Zagorju so pobegnili k sreči … in še dlje

Na Zasavski ljudski univerzi si s sodelovanjem v tej skupni zgodbi želijo povečati motivacijo odraslih za udeležbo v izobraževalnih programih, spodbujati socialno interakcijo, povečati...
-- OGLAŠEVANJE --