23.8 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoPraznik dolskega rokometa

Praznik dolskega rokometa

Rokomet na Dolu je tradicija, ki navdušuje vse generacije. Na tokratni, šesti prireditvi ‘Dan dolskega rokometa’, ki je namenjena promociji tega športa med mladimi, se ga bodo lahko obiskovalci do sitega naužili.

Prireditev se bo pričela v Dolanki v petek, 19. januarja, ob 16. uri, s turnirjem v mini rokometu, ob 18. uri, bo sledila prvenstvena tekma dečkov, Dolani se bodo pomerili z Veliko Nedeljo. Za konec pa bo ob 19.30 na sporedu še prijateljska tekma članov, kjer se bodo Dolani pomerili s Celjani.

Mladi so v klubu vedno dobrodošli

“Mladi, ki si želijo igrati rokomet, se lahko pri nas vpišejo kadarkoli želijo, vedno so dobrodošli,” pravi predsednik RK Dol TKI Hrastnik Rok Petrič in v šali doda, da le redki Dolani ‘uidejo’ rokometu. “Glede na to, da nas je Dolanov okoli tisoč, na naše tekme pa prihaja po 200 gledalcev, to niti ni tako daleč od resnice. Po številu igralcev glede na število prebivalcev smo res v svetovnem vrhu.”

Uspehi dolskega kluba, ki ima že 36-letno tradicijo, in se letos bori za ponoven vstop v prvo ligo, in pa uspehi slovenskega rokometa seveda pripomorejo k večjemu zanimanju za rokomet med mladimi in za večjo prepoznavnost. V začetku januarja so Dolanom zato tudi zaupali izvedbo pripravljalne tekme Slovenija – Iran.

Dvorano so po besedah Petriča razprodali v dveh dneh, tako da si tekme žal niso mogli ogledali vsi ljubitelji rokometa. In kaj o škandalu na svetovnem prvenstu, ki je na rokomet vrgla nekoliko slabo luč, meni Petrič: “V rokah sodnikov je žal preveč pravic in tudi pravila premalo jasna. Prav pa je, da so naši rokometaši ostali na svetovnem prvenstvu.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...