-- OGLAŠEVANJE --

POZOR: Neznanci v Zasavju (spet) skušali zamotiti starejše

-- OGLAŠEVANJE --

V prejšnjem tednu so policisti znova prejeli obvestila o predrznih tatvinah, kjer neznanci skušajo zamotiti starejše osebe z nekakšno pretvezo, medtem pa jim odtujijo denar in vredne predmete. 

Tokrat je neznanec na območju Kamnika in Zagorja prišel do hiš starejših oseb in se pretvarjal, da prihaja iz telekomunikacijskega podjetja. Nosil je kirurško masko in osebi s pogovor poskusil zamotiti. Starejša občana sta prepoznala, da gre za sumljive okoliščine.

Po do sedaj zbranih obvestilih do kaznivih dejanj ni prišlo oziroma ni bilo nič odtujenega, po vsej verjetnosti zgolj zaradi prisebnega ravnanja potencialnih oškodovancev, ki se nista pustila pretentati. V obeh primerih se je neznanec pripeljal z vozilom bele barve, na območju Zagorja v družbi še z eno osebo. Policisti o okoliščinah še zbirajo obvestila, so danes sporočili s policije.

Na Policijski upravi Ljubljana opažajo pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Opažajo da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo, žrtve pa so predvsem starejši občani.

Storilci žrtev zamotijo s pogovorom, da so serviserji, da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode, da bodo opravljali sanacijo odtokov itd., in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti ki je zamotil žrtev, pa se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo, so navedli na policiji.

 

“Občanom tako svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi stopijo samo za vogal. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in registrsko oznako vozila,” svetujejo na policiji.

V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočajo, da takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Že spet! Drzna tatvina s pretvezo – tokrat na območju Zagorja

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --