-- OGLAŠEVANJE --

Že spet! Drzna tatvina s pretvezo – tokrat na območju Zagorja

-- OGLAŠEVANJE --

Minuli vikend in teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V soboto zvečer so intervenirali zaradi hrupa v Hrastniku, kjer je bilo kršiteljici izrečeno opozorilo.

V cestnem prometu  so  ustavili  voznika osebnega  vozila, ki je opravil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,62 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja  vožnja, odvzeto  vozniško dovoljenje, napisan pa bo obdolžilni predlog.

Občanu je bila zasežena neznana posušena zeleno-rjava rastlina za katero se sumi, da je  prepovedana droga konoplja rastlina. Po pridobitvi analize sledi ustrezen ukrep.

V ponedeljek so obravnavali nesrečo pri delu v enem izmed podjetij na območju Hrastnika, v kateri se je lažje poškodovala ena oseba. O dogodku še zbirajo obvestila.

Dvema občanoma je bila zasežena neznana posušena zeleno-rjava rastlina, za katero se  sumi, da je prepovedana droga konoplja rastlina. Po pridobitvi analize sledita ustrezna ukrepa.

V cestnem prometu so ustavili voznika osebnega vozila, ki sta opravila preizkus alkoholiziranosti, ki je pri enem pokazal 1.17 mg/l, pri drugem pa 1.67 mg/l.  Prepovedana  jima je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, napisana bosta obdolžilna predlog.

V četrtek primer spletne goljufije v enem izmed podjetij v Hrastniku. Sledi zbiranje obvestil.

 

PP Trbovlje

V petek  dopoldanskem času smo sprejeli prijavo suma kaznivega dejanja lahke telesne  poškodbe, kjer je osumljenec udaril oškodovanca in ga lažje poškodoval. Po vseh zbranih obvestilih bomo zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo

V soboto kaznivo dejanje groženj, kjer še zbirajo obvestila.

V večernem  času so intervenirali v Trbovljah, kjer prišlo do kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Zoper kršitelja vodijo prekrškovni postopek.

V večernem času je neznanec v Športnem parku Ledenica v Trbovljah poškodoval steklo na prodajnem avtomatu. Za neznancem še zbirajo obvestila.

V ponedeljek prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in sicer je voznica osebnega  avtomobila zaradi nepravilnega premika z zadnjim delom trčila v peško, katera je padla po vozišču in pri tem utrpela površinske poškodbe na glavi. Omenjena peška odpeljana v SB Trbovlje. Zoper voznico vodijo postopek o prekršku.

V torek prijavo kaznivega dejanja grožnje. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah sledi kazenska ovadba.

 

PP Zagorje ob Savi

V soboto prometno nesrečo, naletno trčenje dveh vozil, kjer je bil eden izmed voznikov lažje poškodovan. Policisti zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen voznik električnega kolesa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje poškodoval.

V nedeljo požar na ostrešju stanovanjske hiše v Zagorju ob Savi. Do požara je po prvih  podatkih prišlo zaradi napake na ventilu plinske jeklenke. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 1.000 evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V ponedeljek, prometni nesreči z materialno škodo v Zagorju ob Savi. Policisti so v obeh  primerih izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Naknadno prijavo prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami na Izlakah, ki se je  pripetila zaradi vožnje vozila na prekratki varnostni razdalji. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.

V sredo prijavi pojava neznanih oseb, ki so na območju Zagorja in Izlak s pretvezo, da so  delavci in izvajalci del telekomunikacijskih podjetij poskušale vstopiti v stanovanjske hiše. Do storitev morebitnih kaznivih dejanj ni prišlo.

Drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. O omenjenih dogodkih smo že večkrat poročali tudi v medijih, vendar  opažamo da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo  s pogovorom (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode,  da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo  v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Občanom  svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod  nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo  pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila). V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Svojce in znance naprošamo, da o načinu storitve kaznivih dejanj seznanijo starejše osebe, ki so pogosto žrtve teh kaznivih dejanj.

 

PP Litija

V cestnem prometu so ustavili voznico in voznika osebnega vozila, ki sta opravila preizkus  alkoholiziranosti, ki je pri voznici pokazal 1,13 mg/l, pri vozniku  pa 0.861,13 mg/l.  Prepovedana jima je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, napisan pa bo obdolžilni predlog.

V nedeljo prometno nesrečo v kateri so bili udeleženi vozniki štirih vozil, v kateri je nastala  zgolj materialna škoda, do nje pa je prišlo zaradi nepravilnega  prehitevanja kombajna. Policisti zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Požar na traktorju, ki so ga pogasili gasilci, vzrok pa je po prvih podatkih napaka na motorju.

V ponedeljek so posredovali v primeru nasilja v družini. Zaradi podanih razlogov za sum, da je bilo izvršeno kaznivo dejanje z elementi nasilja so policisti zbrali obvestila in osumljenemu izrekli prepoved približevanja, zoper njega pa bi podana kazenska ovadba.

V torek so bili  policisti obveščeni o izgubi mobilnega telefona znamke Samsung A53. V kolikor bi se mobilni telefon našel, prosimo najditelja, da nas o tem obvesti.

Tatvino betonskih plošč. Po zbranih vseh obvestilih bo zoper znanega storilca na ODT v Ljubljani podana kazenska ovadba.

Na glavni cesti v smeri Ljubljane so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

V soboto prijavo suma kaznivega dejanja zaradi zalezovanja. Zoper osumljenega bodo policisti na ODT v Ljubljani podali kazensko ovadbo.

V naselju Cerovica so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Na glavni cesti v smeri Zagorja ob Savi obravnavali prometno nesrečo z udeležbo  dveh  vozil. Zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču in posledičnega čelnega trčenja vozil je zoper povzročitelja uveden postopek o prekršku.

Intervenirali so v Šmartnem pri Litiji, ker je občan na glas poslušal glasbo in s tem motil nočni mir in počitek. Zaradi ugotovljene kršitve mu je bilo izrečeno opozorilo.

V četrtek so med kontrolo prometa vozniku zasegli vozilo, ker je bilo ob kontroli ugotovljeno, da j  v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper njega je uveden postopek o prekršku.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pijan moški, ki se je nedostojno vedel do sprevodnice in potnikov, je bil odstranjen z vlaka

Policisti v Zasavju so minuli vikend, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Zagorje Prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju. Policisti bodo...
-- OGLAŠEVANJE --