-- OGLAŠEVANJE --

POZOR: Dodatne zamude vlakov, (spet) nadomestni prevozi od Litije do Ljubljane

-- OGLAŠEVANJE --

Počasne vožnje mimo gradbišč, združevanje vlakov in nadomestni avtobusni prevozi bodo še dodatno upočasnili železniški promet med Zasavjem in Ljubljano, ter tudi v smeri proti Dobovi.

Zaradi nadgradnje in prenove železniške postaje Zagorje se bodo v drugi polovici oktobra med postajama Zidani Most – Hrastnik izvajale dnevne zapore desnega tira.

Na postaji Zagorje se v mesecu oktobru nadaljujejo dela v okviru investicijska projekta ureditev železniške postaje, ki bodo obsegala tudi dela na nadgradnji drugega tira, vključno z izgradnjo novega perona.

Med Litijo in Ljubljano namesto nekaterih vlakov nadomestni prevoz

V oktobru in začetku novembra se bodo na postaji Litija izvajala dela na zamenjavi kretnic, istočasno pa se bodo med postajama Sava – Litija (levi ali desni tir) izvajala tudi vzdrževalna dela na medpostajnih odsekih Sava – Litija. V času del bo na tirih postavljena zapora.

Zaradi omenjenih del bodo potniki morali na relaciji Ljubljana – Litija in obratno od 9. do 11. oktobra ter od 28. oktobra do 5. novembra z nekaterih vlakov presedati na organiziran nadomestni prevoz.

Sicer obljubljajo, da bo prevozov dovolj, saj naj bi namesto enega vlaka vozilo več avtobusov. Kot pravijo na Slovenskih železnicah, da bi bile zamude čim krajše, so nekatere vlake med Ljubljano – Zidanim Mostom in Dobovo združili.

Takšen režim se napoveduje za naslednja dva meseca, pojasnjujejo iz SŠ. »Zaradi velike frekvence vlakov na progi bi v nasprotnem primeru prijahalo do še večjih zamud. Zaradi predpisanih počasnih voženj mimo gradbišč in začasne vožnje po samo enem tiru pa lahko kljub združevanju vlakov prihaja do zamud.«

VIDEO: Takole bo videti železniška postaja v Zagorju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --