-- OGLAŠEVANJE --

Poznate te tri direktorje?

-- OGLAŠEVANJE --

Desne roke zasavskih županov. Daleč najdaljši staž pripada Janezu Kranerju, ki je na funkcijo direktorja občinske uprave stopil že leta 1995, leta 2012 se je ob bok zagorskemu županu postavil Rudi Medved, najbolj svežo občinsko direktorico Urško Poznič Goršek, pa je na stol direktorice postavila županja leta 2015.

Kaj dela direktor občinske uprave?

Janez Kraner, direktor občinske uprave Hrastnik.

Ste se kdaj vprašali, kaj je njihova funkcija. Direktorji, ki spadajo pod javne uslužbence skrbijo za delovanje občinske uprave, koordinacijo vsega in vseh z županom in sledijo, ali so vsi postopki izpeljani zakonito in skrbno. A to je opis le na hitro. Sicer pa Kraner, Medved in Goršek Pozničeva bdijo tudi nad vsemi večjimi projekti občine in opravljajo naloge po navodilu nadrejenih – torej županov.

Lahko jih odstavijo, brez razloga

Vsak župan ima leto dni po volitvah možnost, da direktorja brez razloga odstavi in si izbere novega. Tudi direktorji so vezani na mandat, a ne na štiriletnega kot župani, temveč njihov mandat traja 5 let. »Gre predvsem zato, da tudi v času volitev in po volitvah, ne glede na menjavo, občina deluje nemoteno« pojasni Kraner.

Direktor ne more zamenjati župana

Direktorica občinske uprave Trbovlje, Urška Goršek Poznič.

Nadomešča župana lahko le podžupan, pravi Goršek Pozničeva, pa še ta le v določenih zadevah. »Direktor odgovarja za zakonito poslovanje občine« še opis delovnih nalog strne trboveljska direktorica. Direktorjem pomembno vodilo pri delu je skrb za uresničevanje politike, ki jo zasleduje občina, doda Medved.

Vsak »doma« drugje

Zasavski direktorji prihajajo iz različnih področij in, čeprav opravljajo podobno delo, se vendarle vsak na določenem področju znajde bolj kot drugi.

Direktor občinske uprave Zagorje ob Savi, Rudi Medved

Kot referent za urbanizem in plazove je pred 30 leti na hrastniški občini začel Janez Kraner, ki je po osnovni izobrazbi gradbinec. Hvaležen je, nam zaupa, da je pri svojemu delu lahko dal poudarek prav na infrastrukturne in gradbene projekte. Radijcu in televizijcu Rudiju Medvedu je tehnična srednja šola podala dovolj znanja, da ga »ne morejo kar prodati« se pošali in prizna, da zelo rad sodeluje pri večjih gradbenih investicijah. Obenem pa se, kot pravi, bolj doma vendarle počuti v družbenih dejavnostih. In še najmlajša na tem mestu po izobrazbi pravnica bi –  presenetljivo – poenostavila postopke, ki so včasih preveč »zakomplicirani« – tako za občino, kaj šele za občane ali partnerje, poudari Goršek Pozničeva.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --