-- OGLAŠEVANJE --

Potrjeno je, v Hrastniku bo pumptrack do konca leta

-- OGLAŠEVANJE --

Hrastnik bo letos do konca leta dobil svoj kolopark ali bolje poznani pumptrack in to v bližini teniškega igrišča.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je ugodilo vlogi Hrastničanov in bo primaknilo dodatnih nekaj več kot 40.000 evrov (poleg skoraj 30.000, ki so jih dobili na prvem razpisu) za izgradnjo poligona za kolesarje, ki pa bo v skupni vrednosti dobrih 100 tisočakov postavljen še v letošnjem letu.

Pumptrack Zagorje

Kot pravijo na Občini Hrastnik: “S postavitvijo pumptrack poligona oziroma koloparka v bližini teniškega igrišča, bomo občankam in občanom omogočili aktivnosti v naravi, povezane s športom, rekreacijo, vzgojo, izobraževanjem ter promocijo zdravega in aktivnega življenjskega sloga.”

Pumptrack za Zasavje ne bo novost. Prvi so kolesarjem izdelali poligon pred šestimi leti v Zagorju, ko je bil ta največji tovrstni poligon v Sloveniji (Se še spomnite? TUKAJ). Lansko jesen so kolesarjem predali v Litiji na Ježi predali 1000 kvadratnih metrov površin. Otvoritev smo spremljali tudi na našem portalu: TUKAJ. Zdaj bodo nekaj metrov buškastega asfalta dobili tudi ljubitelji “pumpanja” v Hrastniku.

Pumptrack-i so posebni tudi zaradi njihove prilagodljive narave, saj se razvijajo s svojimi uporabniki, so prepričani v Hrastniku, kjer dodajo: “Torej, ne glede na to, ali ste neustrašni 5-letnik, ki drvi po nežnih krivinah ali profesionalni kolesar, ki skače visoko čez valovito površino, se prilagodi obema! Ste pripravljeni na naslednje poglavje adrenalinskega doživetja v Hrastniku? Skupaj poženimo proti svetlejši in trajnostni prihodnosti!”

FOTO: Pumptrack v nastajanju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --