-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: V Litiji včeraj po najdaljših grbinah daleč naokoli

-- OGLAŠEVANJE --

Pumptrack poligon Litija za vse generacije se ponaša z bruto površino z zelenicami v velikosti 2.435 m2, neto vozne površine pa je 1.000 m2 in je med največjimi v regiji. Nahaja se v neposredni bližini blokovskega naselja Rozmanov trg na travnati površini Ježa. Območje predstavlja celovit prostor, ki omogoča udejstvovanje v športnih aktivnostih na površinah za šport v naravi, ki so za vse brezplačne.

Na slavnostni otvoritvi Pumptrack poligona v Litiji je častni krog vozil direktor občinske uprave Litija Ivan Matijević, naslednja dva kroga pa sta zvozila že izkušena Matej Žan (državni prvak BMX freestyle in inštruktor Kolesarske zveze Slovenije) in David Ivartnik, licenciran inštruktor gorskega kolesarstva.

Miha Kos

V neposredni bližini poligona je včeraj prvič potekala Mala pumparska šola, kjer so se najmlajši, s pomočjo licenciranih trenerjev pripravljali na varno uporabo pumptrack poligona. Potek priprav je budno spremljal lisjak Foksi. Miha Kos, bodoči trener kolesarstva pa je že skrbel za varnost prvih skupin mladih kolesarjev, ki so se hrabro lotile izzivov novega poligona in preverjale, ali so grbine res fine.

Pumptrack poligon ali grbinasti poligon je sestavljen iz zaobljenih grbin in zavojev, ki so med seboj ritmično povezani v krožno celoto. Razgibanost poligona omogoča pestro in zabavno, a varno kolesarsko izkušnjo. Asfaltni poligon je primeren za vse velikosti koles, rolke, rolerje in skiroje. Prav tako je ustrezen za vse kolesarje ne glede na njihovo predznanje. Omogoča tako učenje vožnje s kolesom kot tudi vadbo vrhunskih kolesarjev, ker je njihovo gibanje po poligonu fizično intenzivno. Za premikanje po njem uporabniki ne uporabljajo poganjanja oziroma porivanja, temveč se gibajo z usklajenim premikanjem telesa navzgor in navzdol. Inovativen način poganjanja pumptrack ločuje od ostalih objektov in stez. Prav zato njihova priljubljenost po svetu in v Sloveniji strmo narašča.

Občina Litija bo v sodelovanju s Kolesarskim društvom Litijski Tempomat skrbela za organizacijo šolanja pumptrack voženj za najmlajše, organizacijo raznih tekmovanj in zabave. Pod vodstvom izučenih inštruktorjev se bodo povezali s šolami in skupaj z njimi organizirali športne dneve. Prav tako v parku ne bo manjkalo zabave in Pumptrack tekmovanj, ki jih bodo organizirali v sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije.

V parku ob poligonu se nahajajo lične lesene klopce z mizami, pitna voda, različni avtomati, kot so avtomat za kavo, avtomat za osvežilne pijače, avtomat za sladoled in kolesarske pripomočke ter stojalo z orodjem za servisiranje koles.

Samir Handanagić

Predsednik KD Litijski tempomat Samir Handanagić je izrazil zadovoljstvo nad pridobitvijo in dodal: Glede nato, da je naše društvo eden od glavnih pobudnikov, se že veselimo novih izzivov. Tu bomo organizirali različne dogodke in nadgrajevali to, kar smo danes začeli.

 

 

FOTOGALERIJA:

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --