22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.si1+1=2Omogočijo jim učenje iz izkušenj

Omogočijo jim učenje iz izkušenj

Akciji »NVO gre v šolo« se bodo v tednu otroka pridružili tudi v Trbovljah in Litiji. Cilj akcije, v kateri sodeluje skupno 4.600 učencev in 85 nevladnih organizacij iz 7 občin, je spodbuditi povezovanje nevladnih organizacij z osnovnimi šolami v lokalnem okolju.

V zasavski regiji se bo več kot 860 učencem OŠ Trbovlje in OŠ Litija 5. in 6. oktobra predstavilo 28 lokalnih društev in zavodov. Predstavili jim bodo ročne spretnosti, različne športne in kulturne aktivnosti, humanitarne dejavnosti in še marsikaj.

Povezali bodo društva in šole

“Z interaktivno in doživljajsko predstavitvijo bodo nevladne organizacije poskušale navdušiti mlade, da se aktivno vključijo v delo lokalnih društev, zavodov in ustanov ter tako v praksi, s prostovoljnim delom in iz lastnih izkušenj ugotovijo, kaj je tisto, kar jih v življenju resnično zanima. Z večjim vključevanjem mladih se bo krepilo tudi sodelovanje med generacijami in prenos znanja starejše generacije na mlajšo in obratno,” pravi Klara Kržišnik iz ZLHT Regionalnega centra NVO, ki je koordinator akcije v zasavski regiji.

Z akcijo “NVO gre v šolo”, s katero želijo spodbuditi razvoj programov nevladnih organizacij in njihovo vključitev v proces izvedbe učnega načrta ter vzpostaviti lokalna partnerstva med šolo in nevladnimi organizacijami v občini, poteka tudi v osnovnih šolah v Domžalah, Kamniku, Grosuplju in Šmartnem pri Litiji, koordinator akcije v osrednjeslovenski regiji je Stičišče NVO osrednje Slovenije.

Foto: Združenje šoferjev in avtomehanikov Trbovlje
Foto: Združenje šoferjev in avtomehanikov Trbovlje

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...