19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siŠportPomerili so se na Ilirija Challenge

Pomerili so se na Ilirija Challenge

Plavalni klub Ilirija je v Tivoliju v soboto organiziral tekmo Ilirija Challenge 2017, ki so se je udeležili plavalci trboveljskega kluba Žiga in Tilen Šintler, Nika Todorovič, Daša Krajnc, ter najmlajši, Taj Zupančič.

Po dopoldanskih odločitvah na 50 m delfin, hrbtno, prsno in prosto, ter 100 m prosto, hrbtno, prsno, delfin in mešano, je popoldan ob svetlobnih efektih, glasbi in nastopih sinhronih plavalk potekal Challenge (izziv) na izpadanje v disciplinah 50 m prosto in prsno.

9-krat na stopničkah

Že v dopoldanskih nastopih so Žiga, Tilen, Daša, Nika in Taj prikazali odlične nastope in se kar 9-krat uvrstili na stopničke v kategoriji. Kot je že v navadi, se je najbolje odrezal Žiga, ki je osvojil prvo mesto na 100 m prsno in se s prvim oziroma drugim časom uvrstil v popoldanski challenge na 50 m prsno in 50 m prosto.

Tilen je pri članih stopil 2-krat na tretjo stopničko ter se s prvim časom na 50 m prsno pri članih uvrstil v popoldansko finale na izpadanje. Tudi Daša je nastopila suvereno, osvojila drugo mesto na 100 m prsno ter se na 50 m prsno uvrstila v popoldansko tekmo na izpadanje, kjer se najboljših osem na 50 metrski razdalji pomeri tako, da vsakič izpadeta dva plavalca.

V spektaklu pod reflektorji je predvsem Žiga ohranil mirnost in prikazal močno željo po uspehu. Tako je suvereno izločil vse nasprotnike na 50 m prsno in se po štirih plavanjih na polno, po samo minuti počitka, veselil prvega mesta in praktične nagrade. V prostem slogu pa je moral priznati premoč leto starejšemu Marcelu Primožiču, mladinskemu rekorderju Slovenije na 200 in 400 m prosto.

Tilen je osvojil 2. mesto na 50 m prsno v kategoriji članov in dopolnil bero medalj bratov Šintler. Uspešna je bila tudi Daša Krajnc, a je s prehitrim plavanjem v začetku izločilnih bojev izgubila preveč moči v nadaljevanju, a vseeno dosegla četrti čas, ki obeta dobre nastope v prihodnje.

Tudi Nika in Taj sta se zavihtela med osmerico najboljših, Nika na peto mesto na 100 m delfin ter šesto na 50 m delfin, Taj pa se je pogumno boril z leto starejšimi in osvojil odlično šesto mesto na 100 m mešano in na najboljši možen način zaključil uspešne nastope trboveljskih plavalcev.

trener Darko Raušl

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...