-- OGLAŠEVANJE --

Policisti na preži, ‘nulanula’ voznikom nagrada

-- OGLAŠEVANJE --

Danes se začenja akcija ‘Slovenija piha 0,0’, v kateri policisti poostreno nadzirajo voznike, ali so pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Akcija se bo zaključila v nedeljo, 12. novembra.

Ne le koliko so napihali, ampak tudi kje so pili

V tednu pred Martinovim bodo aktivnosti akcije usmerjene v bližino gostinskih lokalov, zabaviščnih prostorov in na kraje, kjer se zadržuje večje število ljudi.

Policisti bodo preizkus alkoholiziranosti oziroma hitri test za droge odredili vsem kršiteljem, ki bodo s hujšim prekrški, kot so na primer prehitra vožnja, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje določil o prednosti, ogrožali varnost drugih prometnih udeležencev.

Izvajali bodo tudi poostren nadzor nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola – preverjali bodo, v katerih gostinskih lokalih so vozniki, kontrolirani v poostrenem nadzoru, in udeleženci morebitnih hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku uživali alkoholne pijače.

Če boste napihali 0,0, vas bodo nagradili!
Prejeli boste kupon, s katerim si lahko na www.nulanula.si zagotovite vstopnice za skupni koncert Policijskega orkestra in skupine Tabu, ki bo 28. novembra v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Na terenu tudi inšpektorji

Akcija ‘Slovenija piha 0,0’, ki jo že drugo leto zapored organizira Ministrstvo za zdravje v sodelovanju s Policijo, pristojnimi inšpekcijskimi službami in nevladnimi organizacijami, želi spodbujati prometno varnost. Aktivnosti bodo v tem času izvajale tudi inšpektorske službe. Na terenu bodo zdravstveni, delovni in tržni inšpektorji, aktivni pa bodo tudi predstavniki nevladnih organizacij kot so Zavod Vozim, Varna pot in Drogart.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --