-- OGLAŠEVANJE --

Pol milijona odpadnih plastenk za inkubator

Zagorsko društvo Tandem je zaključilo še eno uspešno akcijo Jaz, ti, mi za Slovenijo.

-- OGLAŠEVANJE --

Sodelovalo je preko 180 vrtcev, osnovnih in srednjih šol, fakultet, pa tudi številne lokalne organizacije in posamezniki. Skupaj so zbrali 17 ton odpadnih plastenk in znesek od prodaje – 4000 evrov – podarili Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj za nakup inkubatorja.

Jelena Jerin
Jelena Jerin

Projekt se je rodil na zasavskih tleh, njegova »mama« Zagorjanka Jelena Jerin pa pravi: “Ko sem pred nekaj leti razmišljala o projektu, se mi ni niti sanjalo, da bo moja ideja zaživela v tako velikem obsegu. Da bo vključevala preko 190 vzgojno izobraževalnih ustanov, preko 60.000 otrok in da bomo s skupnimi močmi zbrali 17 ton plastenk, ali drugače – kar 425 tisoč plastenk.”

2014 zbrali 3200 kg odpadnih pločevink

Častni pokrovitelj projekta je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, društvu Tandem Zagorje pa so se priključili tudi še drugi.

jaz ti mi za slovenijo2Jerinova je z nasmeškom zaključila tudi tokratno akcijo in dejala: »Ljubezen do narave se lahko prične že zgodaj v našem otroštvu. Zato je prav, da so se v tem šolskem letu projektu Jaz, Ti, Mi za Slovenijo pridružili tudi naši najmlajši v vrtcih.« Nenavsezadnje ravno ti na koncu postanejo naši učitelji, je prepričana pobudnica okoljsko humanitarnega projekta.

Lani inkubator, kaj pa letos? Iščejo prostovoljce!

Stara plastenka za nov inkubator

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTO: Zgodilo se je točno to, kar so si želeli – obiskovalci so bili zelo presenečeni!

Gibalne predstave, plesni in pevski nastopi, koncerti, ulični performansi, delavnice, kulinarika in odlično predpoletno vzdušje so zaznamovali vse štiri dni hrastniških Rdečih revirjev. Mojca Ulaga,...
-- OGLAŠEVANJE --