-- OGLAŠEVANJE --

Po uspešni 120-ici, vnovič v organizacijo velikega dogodka

-- OGLAŠEVANJE --
Čeprav so gasilske veselice dolgoletna tradicija v lokalnih gasilskih društvih, na Dolu to ni bilo ravno tako. Lani, po koronski selitvi v povsem nov gasilski dom in ob praznovanju 120. obletnice so se odločili, da temu primerno pripravijo večje slavje. Ker so se obiskovalci in domačini nanj dobro odzvali, bodo letos še enkrat zagrizli v organizatorsko jabolko. 
“Radi bi približali gasilsko dejavnost in prepoznavnost članov po celotnem območju občine,” je povedal predsednik PGD Dol pri Hrastniku Urban Romih, ki si želi, da bi tudi ta prireditev postala tradicionalna. Ker pa so že prišle ideje, da bi dogodek pripravljali skupaj še z drugimi društvi, so gasilci odprti tudi za takšne ideje, nam zaupajo.

Letos 23 intervencij, pred očmi še vedno prizori iz Koroške in Savinjske

Člani PGD Dol pri Hrastniku, teh je 120, skozi vse leto izvajajo izobraževanje operativnega članstva, opravljajo dežurstva na Gasilski zvezi Hrastnik, pripravljajo redne vaje za mladino, vaje operativcev in druge društvene dejavnosti, ki vključujejo članice in gasilske veterane. Seveda pa so vedno in povsod pripravljeni na intervencije – takšne in drugačne.
V letošnjem letu so imeli 23 intervencij, najbolj so se jih dotaknile zgodbe iz Savinjske doline in Črne na Koroškem, kjer so posredovali na poplavljenih območjih. Še danes pogosto teče beseda prav o tem, prizna izkušeni gasilec Romih.
Trenutno večjih investicijskih vlaganj ne načrtujejo, saj so se v nov dom šele dobro vselili. Po besedah predsednika bodo postopoma posodobili osebno zaščitno opremo za operativno članstvo, saj se je ta v številnih posredovanjih izrabila ali celo uničila. V desetletnem obdobju bi radi zamenjali tudi GVC-1 vozilo, še poudari naš sogovornik, predvsem pa bi radi v društvo pripeljali čim več mladih gasilcev, ki bodo tvorili novo operativno enoto.
Pestro bo torej v soboto, 2. 9. 2023 na Dolu pri Hrastniku, kjer se bo ob 19. uri pred gasilskim domom na Dolu pri Hrastniku začela nepozabna gasilska veselica. Za noro vzdušje in izvrstno glasbo bo skrbel Ansambel Nemir, člani PGD pa bodo poskrbeli za hladno pijačo in nadvse okusno hrano. Prodajali bodo tudi srečke in tehtali pršut.
https://zon.si/obvescamo-v-hrastniku-kar-dve-popolni-zapori-ceste/

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zapora ceste zaradi sečnje dreves

Od 22.4.2024 do 26.4.2024, med 8.00 in 13.00 uro ter med 14.30 in 17.00 uro bo na lokalni cesti Slap-Jevnica-Kresnice-Litija, na odseku med Litijo...
-- OGLAŠEVANJE --