2.3 C
Trbovlje
četrtek, 8. decembra 2022
ZON.siAktualnoPo novem na voljo še nekaj parkirnih mest v bližini železniške v...

Po novem na voljo še nekaj parkirnih mest v bližini železniške v Trbovljah

Problematiko, ki smo jo izpostavili tudi na soočenju županskih kandidatov v Trbovljah, so poskusili z delnim ukrepom rešiti na trboveljski občini. Več parkirišč, a malce oddaljena. 
“Že pred 6. zjutraj se lahko pripelješ na železniško, pa parkirišč ni več,” pravi naša bralka, ki se vozi v Ljubljano v službo. Poskusila je tudi z avtobusnim prevozom, a ker ta večkrat zamuja, je javni prevoz dala na stran. Tudi študent iz Trbovelj slikovito opiše parkiranje: “Če slučajno najdeš prosto parkirno mesto, potem isti dan vpiši loto.” Mladega Trboveljčana na železniško zdaj vozijo starši, ki delajo v Zasavju in so se lahko dogovorili, da v službo prihajajo kasneje.

Problem star desetletja, zadnje čase še slabši

“Vse več občanov se v zadnjem času na nas obrača s problemom parkiranja pri železniški postaji v Trbovljah.” Kot menijo na občini, naj bi bil razlog tudi prenova železniške postaje v sosednji občini, saj se marsikdo pripelje v Trbovlje in od tu pot nadaljuje z vlakom, s tem pa zasede tudi parkirno mesto. Pravzaprav pa je parkirna težava na trboveljski postaji stara skoraj vsaj desetletje.
Začasna rešitev, ki jo je omogočilo poslovodstvo podjetja Lafarge, naj bi bilo parkiranje pri njihovi upravni zgradbi, kar pa je sicer še vedno oddaljeno od same lokacije železniške postaje.
Dogovor, ki ga je dosegla občina pravi, da lahko od tega tedna dalje uporabniki parkirajo pri podjetju – torej pred upravno stavbo – tako levo kot desno od uvoza. Podjetje bo parkirišča namenjena širši javnosti označilo, zato prosijo, da sledite označbam in ne parkirate na mestih, kis o rezervirana za zaposlene.

 

Trbovlje: Več parkirišč na železniški, še en rondo …

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X