11.6 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoPod izvoznim jaškom rudniške jame podelili najprestižnejša priznanja

Pod izvoznim jaškom rudniške jame podelili najprestižnejša priznanja

V sredinem večeru je na prizorišču, ki je bilo nekoč izključno rudniške narave, potekala osrednja prireditev v počastitev praznika hrastniške občine. Pod starim izvoznim jaškom hrastniške jame nekdanjega kompleksa Rudnika Trbovlje Hrastnik so se zbrali zasavski župani, zasavski državnozborski poslanci ter hrastniški občinski svetniki ter Hrastničani in Hrastničanke, ki so si prišli ogledat proslavo.

Uvodni slavnostni nagovor občankam in občanom je namenil župan Občine Hrastnik Marko Funkl, ki je izpostavil številne že izvedene pomembne projekte in se smelo zazrl tudi v prihodnost s predstavitvijo večjih investicij, ki bodo ključno spremenile podobo in razvoj same hrastniške občine.

Na osrednji proslavi je bilo podeljeno Zlato županovo pero, priznanje, ki ga podeljuje Občine Hrastnik osnovnošolcem za izjemne uspehe. Tekom proslave letošnjega občinskega praznika je to laskavo priznanje prejela Deja Romih.

Sledila je podelitev dveh bronastih, enega srebrnega ter za piko na i zlatega priznanja Občine Hrastnik. Bronasto priznanje Občine Hrastnik je za delo in uspehe na društvenem področju prejel Leopold Majes, ki je aktiven v več organizacijah: Društvu upokojencev, v vlogi predsednika Solidarnostne posmrtninske samopomoči in Društvu diabetikov Hrastnik. Priznanje enakega leska je prejel Andrej Kovač – za dolgoletno delo na področju varstva narave in skrbi za pestro biološko raznovrstnost v gozdovih. Kovača je poklicna pot peljala do vloge revirnega gozdarja revirja Hrastnik – je član Lovske družine Hrastnik in Dol pri Hrastniku ter Lovskega kinološkega društva Zasavje in človek, zaradi katerega se je preko izobraževanj, ki jih namenja mladim in društvom v občini, odnos do divjadi, lovcev ter same narave precej spremenil, na bolje. Srebrno priznanje Občine Hrastnik je šlo v roke Območne Obrtno-podjetniške zbornice Hrastnik, v imenu katere ga je za zasluge za delo in uspehe na gospodarskem področju prevzel predsednik Mirko Mastnak. Zgodovina obrtno-podjetniške zbornice Hrastnik sega v leto 1971, ko se je sicer pod drugim poimenovanjem začelo na prostovoljni osnovi združevati podjetnike in obrtnike vse od Litije pa do Radeč. Zbornica, ki letos praznuje »abrahama«, šteje 97 članov in je edina »VEM točka« v okviru SPOT svetovanja v hrastniški občini. Vrhunec večera je predstavljala podelitev Zlatega priznanja Občine Hrastnik, ki ga je za delo in uspehe na kulturnem področju prejel Slobodan Filipovič, prepoznavno ime glasbenega sveta. Njegov življenjski dosežek je ustanovitev skupine Veter, katere skladba Bela snežinka je ena izmed zimzelenih slovenskih melodij in s katero je izdal več glasbenih in video projektov ter sodeloval na domačih in tujih glasbenih festivalih. Podpisan je pod številne dobrodelne koncerte, pevsko tekmovanje Prvi glas Hrastnika ter prireditev Izbor hrastniške deklice. Kot dolgoletni učitelj harmonike v Glasbeni šoli Hrastnik je pospremil na uspešne glasbene poti številne svoje učence, svoje začrtano delo pa je nadgradil še z udejstvovanjem preko Kulturno-umetniškega društva Veter.

Kulturni program s podelitvijo priznanj je povezovala Anja Markovič, glasbeni del so oblikovali Gal Gjurin s Krasom Gjurinom in violinistko Nino Pečar ter Rudarska in Steklarska godba Hrastnik, dodaten dih jemajoč pečat pa je s plesno-akrobatsko točko pripravil Branko Potočan s plesom na višini, na traku, nameščenem na izvoznem jašku Hrastnik.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...