today-is-a-good-day
12.2 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoPo enem letu na Dobovcu uvedla ribje petke in vikend naročilo, ki...

Po enem letu na Dobovcu uvedla ribje petke in vikend naročilo, ki se glasi: “Kar ti nam nekaj zrihtaj”

Po enem letu kar je zavihala rokave na Dobovcu, danes ve, da je bila odločitev pravilna. Domačini so jo lepo sprejeli, nekaj novih idej je že uspela uresničiti in še vedno vztrajno jo obiskujejo njeni prvi in zvesti prijatelji, ki so bili stalni gostje tudi na prejšnji lokaciji.  

Lovska koča na Dobovcu je po mnogih letih ugledala žensko roko, ki izjemno dobro kuha, goste zabava ter vedno znova in znova pripravlja nove dogodivščine za vse, ki so pripravljeni na njene novosti.

Po letu dni prenovili sobe, kurilnico zdaj “lepotičijo” jedilnico

Branka Jovičič se je zapisala mnogim v srca, ko je desetletje skrbela za Planinski dom v Gorah, kjer je poskrbela za temeljito prenovo propadajočega objekta in mu vdahnila dušo (Več preberite v prispevku: “Nimam veliko, a imam vse!”). Prav zato so jo na Dobovec tako vztrajno vabili. In nekaj dni po tem, ko so upihnili prvo svečko, lovska koča dobiva novo podobo. Malo bodo prebelili, preoblekli pohištvo, obesili nove zavese in dodali nekaj simpatičnih detajlov. »Ja vsega vam pa ne povem. Kar pridite pogledat in obljubim, da bom zraven še kaj dobrega skuhala,« s prešernim nasmeškom reče Branka, tako kot zna samo ona. V zadnjem letu so korenito od tal do stropa prenovili tudi sobe, kupili nove mize in klopi za teraso s pogledom na trboveljski dimnik. Velik vložek je bil storjen tudi ob prenovi kurilnice, kar naj bi se poznalo že letos pri ogrevanju.

Pripravljati hrano in zabavati ljudi je njeno poslanstvo. Tudi po naporni soboti, ni težko zgodaj vstati v nedeljo. »Res imam rada polno kočo, vrvež in dobre ljudi,« doda brezpogojno.

Petki so rezervirani za ribe, včasih tudi kaj divjačinskega

Ob petkih na Dobovcu pripravljajo ribe na takšen in drugačen način. Morske in sladkovodne ribe, večkrat v ponudbo dodajo tudi školjke in ostale morske sadeže. Gostje so se že navadili ribjih petkov in mizo je pred prihodom treba rezervirati. Seveda pa se v lovskem dvorcu najde tudi prostor za izvrsten divjačinski krožnik. In ne boste verjeli – Branka je navdušila tudi vegane. Z izjemnimi jedmi je že večkrat presenetila obiskovalce, saj zanjo ne velja skupaj le nekaj prilog, ampak pripravi pravo vegansko pojedino.

Z domačini so se povezali, veliko je novih obiskovalcev, še vedno pa so najpogostejši njeni zvesti gostje iz Hrastnika

Branka je vesela, da so na Dobovcu doma srčni ljudje. Radi pridejo na obisk, kaj pojesti, popiti. Povezala se je tudi z lokalnimi gasilci in seveda redno sodeluje z lovci, ki se večkrat oglasijo. Kadar se najavi večja skupina se potrudi tudi za animacijo ali kakšne posebne želje. Koča na Dobovcu je odprta petke, sobote in nedelje, rezervacije so priporočljive, saj je število miz omejeno. Za zaključene družbe in praznovanja odprejo kočo tudi izven delovnega časa.

»Zato imam tudi takšen odziv ljudi. Kar delam, delam z ljubeznijo.«

Ni čas za kovanje dobičkov in cene je Branka obdržala na nivoju izpred leta dni. »Prepričana sem, da ljudje rabimo druženje ob dobri hrani, zato poskrbim, da je to dostopno vsem.« V prvi vrsti pa vedno ostaja kvaliteta hrana, ki jo gostje dobijo na mizo. Za vsem, kar pride iz naše kuhinje, odločno stojim, pove simpatična Zasavka. »Zato imam tudi takšen odziv ljudi. Kar delam, delam z ljubeznijo.«

Vikend je rezerviran za 4 do 6 različnih menijev, ampak tistim, ki bi na Dobovcu radi jedli kar najbolje Branka svetuje naj naročijo takole: »Kar ti nam nekaj zrihtaj,« in takrat si da duška, gostje pa še nikdar niso domov odšli razočarani.

Odločila se je! Katera koča bo zaživela pod njeno taktirko?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...