5.8 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoPo dramatičnem zaključku zmaga Rogliču!

Po dramatičnem zaključku zmaga Rogliču!

Primož Roglič je zmagovalec dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Novo zmago si je zagotovil na današnji zadnji etapi, 10-kilometrski vožnji na čas, ko je nadoknadil 25 sekund zaostanka za Britancem Adamom Yatesom in ga na koncu premagal za sekundo.

Zaključek etapne dirke je bil razburljiv. Britanec Yates je branil 25 sekund prednosti, ki pa jih je izgubil v zadnjih metrih, ko je bil Roglič enostavno boljši.

Roglič se je zavedal, da je boljši kronometrist od Yatesa, že lani je vožnjo na čas v San Benedettu del Trontu je v primerjavi z Yatesom dobil za 36 sekund. Na koncu se je Zagorjanu izšlo in na drugi dirki sezone osvojil že drugo nagrado.

Razplet dirke je presenetil tudi prireditelje, ki so imeli pripravljeno modro majico za končnega zmagovalca za Yatesa. Ko so uvideli napako, so jo umaknili in Rogliču dali prazno majico brez napisa njegove ekipe Jumbo-Visma.

Rogliča zdaj čaka nekaj počitka. Od 30. aprila do 5. maja bo nastopil na dirki po Romandiji.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...