21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siŠportPingvinček, Četveroboj narodov ter Princ in princesa šprinta

Pingvinček, Četveroboj narodov ter Princ in princesa šprinta

Mednarodni miting Pingvinček

V Kranju je 24. marca potekal močan plavalni mednarodni miting Pingvinček 2018 v organizaciji PK Kranj. Trboveljski plavalci, v katerih nastope je posegla višja sila, saj je bolezen zdesetkala njihove vrste, so se tega tekmovanja udeležili le z dvema plavalkama, medtem, ko je Žiga Šintler nastopil za reprezentanco na Četveroboju narodov v Beogradu.

Nika Todorovič in Daša Krajnc sta preverjali razliko v treningih med 25 in 50-metrskimi bazeni. Kar 520 plavalcev iz 8-ih držav vseh starostnih kategorij je penilo vodo v olimpijskem bazenu. Poleg domačih plavalcev so nastopile tudi močne reprezentance Belorusije, odlični plavalci Madžarske, Nemčije, Italije, Avstrije … Naši plavalki dosegli solidni uvrstitvi.

Nika se je na 100 m delfin uvrstila celo v absolutno B-finale, kjer je bila četrta, v disciplini 100 m hrbtno pa je osvojila 7. mesto. Daša pa je na 50 m prsno osvojila 10. mesto ter na 200 m prosto 13. mesto.

Na Četveroboju narodov v Beogradu

Najboljši trboveljski plavalec Žiga Šintler se je z reprezentanco udeležil Četveroboja narodov v Beogradu, kjer je v močni konkurenci najboljših plavalcev Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije dokazal, da so slovenski plavalci še vedno gospodarji Balkana. S tretjim mestom na 400 m mešano in šestim na 200 m prsno pa je pripomogel k skupnem prvem mestu v ekipnem točkovanju.

Princ in princesa šprinta 2018

Najmlajši pa so se udeležili zanimivega tekmovanja v tivolskem bazenu, kjer je ljubljanski plavalni klub Riba organiziral tekmovanje malce drugače. Po zgledu iger za starost od 7 do 73 let, kolikor je bila razlika med najmlajšim (letnik 2011) in najstarejšim (letnik 1945) udeležencem. Tekmovanje je bilo namenjeno začetnikom, tekmovalcem vseh starostnih kategorij, vse tja do veteranov.

Od drugih mitingov se je razlikovalo še po dveh posebnostih. Dolžini disciplin, saj je to edino uradno plavalno tekmovanje na 25-metrski razdalji, ter v disciplini 25 m podvodno plavanje. Apnea je bila za naše štiri udeležence tekmovanja samo zanimivost, saj so bili za tovrstno tekmovanje še premladi.

Pa poglejmo, kako so se Taj Zupančič, Sara Isakovič, Lana Naglič in Tinkara Lavrič, pomerili v ostalih disciplinah. Obe debitantki na tekmovanjih sta se pomerili v prsnem slogu, ter zasedli Tinkara 10. in Lana 23. mesto. Pred tem pa je Tinkara nastopila še v prostem plavanju, ter zasedla 12. mesto. Obema tekmovalkama veljajo čestitke za lep, korektno opravljen, prvi nastop.

Sara, za katero je že nekaj tekem, se je odločila nastopiti štirikrat ter svoj nastop v kravlu končala kot 20., v prsnem kot 14., ter v delfinu in hrbtnem vsakič kot srečna 13.
Taj je svoja dva nastopa na delfin in hrbtno zaključil kot deseti. V prsni in prosti tehniki, pa se je uvrstil, čeprav mlajši v kategoriji, še v finalne obračune. Tam je vsak nastop rezultatsko popravil in pri tem še za eno mesto zvišal kvalifikacijsko uvrstitev. Tako je prsno končal na šestem, prosto pa na petem mestu.

trener Darko Raušl

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...